Verzetsmuseum

Dat de vloerbekleding voor een groot gedeelte de uitstraling en functionaliteit van een ruimte bepaalt, staat al heel lang buiten kijf. Bij deprojectinrichter hebben we voor de projectstoffering twee experts in huis: Harry Buscher en Frits Vogel. Vorig jaar rondde Harry een prachtige opdracht af bij het Verzetsmuseum; we mochten hier een hele nieuwe linoleumvloer leggen. Een bijzonder project waar we met veel enthousiasme op terugkijken.

Harry Buscher

Harry Buscher

Accountmanager Projectstoffering | Amsterdam

Het verschil kunnen maken

‘Kunnen jullie de vloer plaatsen zonder lasnaden?’

Bij het Verzetsmuseum mochten we écht laten zien waar we goed in zijn: voor iedereen een maatoplossing. En dat betekent vaak net even dat stapje harder rennen dan een ander. Een linoleumvloer plaatsen zónder lasnaden vraagt om een speciaal stukje vakmanschap. Iedere strook moet namelijk heel secuur gesneden worden om de stukken zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten. Dat zijn nou van die mooie dingen waar ons hart sneller van gaat kloppen.

Over het project

Voor de heropening van het Verzetsmuseum mochten we in opdracht van OM Bouwgroep de projectstoffering verzorgen. Dit betekende een geheel nieuwe vloer, waarbij we ook kritisch moesten kijken naar de ondervloer. Linoleum is namelijk heel gevoelig voor oneffenheden in de ondervloer. De geleideroutes voor slechtzienden zijn door een ander, gespecialiseerd bedrijf geplaatst. Het is heel tof om te zien hoe goed deze routes en de linoleumvloer bij elkaar passen.

Credentials

Opdrachtgever: OM Bouwgroep
Architect: Creative Design Studio
Uitgevoerd in 2022