VNO-NCW

Het Verbond van Nederlandse Ondernemingen (VNO) en het Nederlands Christelijk Werkgeversverbond (NCW) is sinds 1996 samen als VNO-NCW. Het is de grootste werkgeversorganisatie in Nederland. Het kantoor van VNO-NCW te vinden in de Malietoren (Den Haag). 

Aanbesteding

Vanwege de grondige renovatie schreven ze een aanbesteding uit. Voor het losse meubilair ten behoeve van de vergader- en ontmoetingsruimtes heeft De Projectinrichter Rotterdam de opdracht gegund kregen, in samenwerking met onze partner Nowy Styl.
Vervolgens hebben we alles gefaseerd uitgevoerd en gecoördineerd, de meubels geleverd, ingehuisd en gemonteerd. Dit tot grote tevredenheid van onze opdrachtgever.

Ruimte voor informeel en formeel overleg

Het Dagelijks en Algemeen bestuur vergadert elke 4 of 8 weken in Den Haag. Hiervoor is de formele vergaderruimte ingericht met comfortabele vergaderstoelen. Voor informeel overleg zijn er verschillende settings ingericht, zoals met een ronde tafel, rechthoekige tafel of zeer informeel aan een hoge bar met krukken.

Een tweede leven

Een fraai bijkomend feit in het kader van Social Return is dat er tevens 140 oude vergaderstoelen en 2 Fritz Hansen Egg Chairs gehergestoffeerd zijn door Stichting Stoel in Den Haag. Bij deze stichting werken, uiteraard onder professionele begeleiding, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hierdoor hebben de mooie zitmeubelen een tweede leven gekregen en kunnen ze nog jaren mee.

Groen

Ook is er veel ruimte voor groen. Planten zijn niet alleen mooi om naar te kijken. Ze hebben ook goede functies. Zo zorgen ze voor een goede luchtkwaliteit. Zij binden geuren, stofdeeltjes en schadelijke stoffen en absorberen kooldioxide uit de lucht. Bovendien is werken op een plek met veel groen stresverlagend.

  • Ontwerp: ZENBER Architecten, Amsterdam
  • Projectmanagement: Alexandra Meeuwisse van adviesbureau HEVO, Den Bosch
  • Opdrachtgever: VNO-NCW
  • Partner: Nowy Styl
  • Fotografie: De Projectinrichter
  • Jaartal: 2022