VU Medische Faculteit

In het VU Medische Faculteit (MF) zijn auditorium, leslokalen, studieruimtes, ontmoetingsruimtes en publieke ruimtes voorzien van nieuwe vloeren. Deze zijn eenvoudig schoon te maken en hygiënisch. Wat ook logisch is in een medische ruimte. Daarom is er ook gekozen voor onderhoudsvriendelijke linoleumvloeren van Gerflor, in combinatie met vinylvloeren van Bolon en tapijttegels van Desso. Een kenmerk van de Airmaster tapijttegels is dat het stof vasthoud en niet laat circuleren in de omgeving. Mensen met longklachten hebben hierdoor minder last en het stof is eenvoudig op te zuigen.

Harry Buscher

Harry Buscher

Accountmanager Projectstoffering | Amsterdam

Betere samenwerking

In het MF wordt onderzoek gedaan naar en lesgegeven in ‘Brain, Body en Behavior’. Op allerlei gebieden wordt deze kennis gedeeld en is de samenwerking verbeterd, doordat alle partijen nu in 1 gebouw te vinden zijn.

Huiselijke sfeer

Om te voorkomen dat de ruimtes te steriel overkomen is er gebruik gemaakt van karpetten van Leoxx welke in het hele gebouw terug te vinden zijn. In totaal maar liefst 40 stuks in vrolijke kleuren en verschillende maten. Hierop zijn loungemeubelen, zoals fauteuils en banken geplaatst om toch een huiselijke sfeer te creëren.

Het begint met egaliseren

Bij een grote renovatie zoals dit project valt of staat letterlijk alles met een rechte vloer. Het team van De Projectinrichter Amsterdam heeft de vloeren geëgaliseerd en vervolgens de diverse vloeren geplaatst. Ook de afwerkingen van de vloeren, zoals hoekprofielen of de randafwerking van karpetten is door ons eigen team verzorgd. Dit is verlopen in fases en uiteindelijk via een strakke planning op tijd opgeleverd, zodat er zo min mogelijk hinder ondervonden werd van de verbouwing.

  • Fotograaf: Han Nooijen
  • Opdrachtgever: Vios Bouw
  • Architect: Fokkema
  • Jaartal: 2021