Zeitraum

Zeitraum meubelen vinden hun oorsprong in Zuid-Duitsland, tegen de Alpen aan. Het merk is opgericht in 1990 door Birgit Gämmerler. Zij vond plasticgebruik maar saai en startte dit merk met het milieu als uitgangspunt. Samen met Rolf Huber begon zij aan deze uitdaging. Het begon met het verkopen van geoliede stukken, wat in die tijd waren er nog niet veel andere alternatieven.

Lees meer

1 / 1

Dit werd zo’n groot succes, dat er steeds meer mensen in het team kwamen, waaronder haar eigen man. Inmiddels staan er meubels van dit meubelmerk op plekken over de hele wereld, waaronder Moskou, Parijs en Sydney. Maar ook gewoon hier in Nederland, op de Universiteit van Utrecht, zijn verschillende meubels van Zeitraum te bewonderen. 

Ecologie, designs en ideeën 

Inmiddels is dit Zeitraum uitgegroeid tot specialist op het gebied van houtwerk. Doordat er met state-of-the-art technologieën gewerkt wordt, hebben alle items een sensuele uitstraling. De filosofie van het bedrijf betreft het feit dat de mensen in de regio met weinig materialen, iets moois en kwalitatief goeds kunnen neerzetten. Het startte met het bewustzijn van het feit dat er een limiet zit aan het aantal materialen dat men kon gebruiken, mits gedacht wordt aan natuurlijke producten die niet schadelijk zijn voor de natuur. Het merk wil respectvol omgaan met de natuur. Het gebruik van natuurlijke materialen staat daarbij centraal. Ecologie is sinds dag 1 een belangrijk element. 

Zeitraum kantoormeubilair 

De ontwerpen van Zeitraum zijn minimalistisch, maar toch uitdagend. Het zijn voorwerpen die ons begeleiden door het leven, karakter hebben maar tegelijkertijd flexibel en onopvallend zijn. Het meubilair is aantrekkelijk en van goede kwaliteit. Details en het afwerken staan altijd boven de prijs. Voor elk meubelstuk wordt apart hout geselecteerd, soms zelfs gecombineerd en op een natuurlijke wijze verwerkt. Hierdoor is elk meubelstuk van dit merk uniek. 

 Dit merk dat kantoormeubelen fabriceert, verkoopt diverse artikelen, namelijk:  

  • Stoelen 
  • Kasten 
  • Lampen  

Meer weten over Zeitraum? 

Wilt u meer informatie over Zeitraum meubelen of heeft u baat bij advies over projectinrichting? Hier kan De Projectinrichter u mee helpen. Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of bezoek één van onze showrooms. 

Series