Cassina

Het Italiaanse merk Cassina behoort tot de topmerken in design meubelen en geniet wereldwijd grote naamsbekendheid in de branche. Het merk staat voor topkwaliteit Italiaans design meubilair met een verfijnde afwerking en een luxe uitstraling. De Cassina collectie omvat een breed scala aan designmeubilair, eyecatchers, toepasbaar in het interieur van de projectmarkt en kantoorsector. Waaronder: stoelen, fauteuils, - tafels, banken en poefen en krukken.

Lees meer

1 / 1

Kenmerken Cassina designmeubilair

  • 100% Italiaans design
  • Hoogwaardige kwaliteit, comfortabel in gebruik
  • Samensmelting van ambachtelijk vakmanschap en innovatief en industrieel design
  • Uitstraling: tijdloos en puur

In 1927 werd Cassina opgericht door de Italiaanse broers Cesare en Umberto Cassina in de Italiaanse streek Brianza. Het gebied in Italië waar veel belangrijke meubelfabrikanten zijn gevestigd en designers wonen en werken. Van origine richtte het bedrijf zich op houtbewerking en in een later stadium heeft Cassina haar kennisgebied uitgebreid en expertise verworven in de productie en ontwerp van designmeubelen.

Samenwerking met I Meastri

In de jaren vijftig, begin jaren zestig ging Cassina voor de ontwikkeling van hun collecties samenwerkingen aan met vooraanstaande meesters en grote namen van designmeubilair. Dit bonte en getalenteerde gezelschap van grootmeesters op gebied van designmeubelen werd door Cassina I Maestri genoemd. Het omvat een aantal van de meest vooraanstaande namen en iconen van de 20ste eeuw. Zoals de Franse ontwerper Le Corbusier (1887-1965) die verantwoordelijk is voor een aantal modellen van de Cassina LC zitmeubelcollectie. Andere modellen zijn van de hand van andere grootmeesters, designer Charlotte Perriand (1903 – 1999) en architect Pierre Jeanneret (1896 – 1967), de neef van Le Corbusier. Veel ontwerpen zijn opgenomen in de collecties van vooraanstaande musea. Ook vandaag de dag werkt Cassina samen met bekende internationale designers als; Mario Bellini, Toshiyuki Kita, Jean-Marie Massaus en vele andere.

Meer informatie over Cassina designmeubelen?

Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Voor al uw vragen zijn wij bereikbaar via email via het infoformulier of telefonisch via telefoonnummer 088 650 1234. Uiteraard bent u ook welkom in één van onze showroomvestigingen in Purmerend of Rotterdam om het mooie kantoormeubilair en projectmeubilair van Cassina te komen bekijken en inspiratie op te doen. Onze experts staan u graag te woord!

Series