ClassiCon

ClassiCon is een merk met aandacht voor de klassiekers. Alle meubels zijn stuk voor stuk uniek. Daarnaast staat kwaliteit voorop bij dit meubelmerk, de producten moeten generaties lang mee kunnen gaan en zo gemaakt zijn, dat het een echt meesterwerk wordt. ClassiCon werkt met grote namen als Eileen Gray en Eckart Muthesius, maar ook met nog voor het publiek onbekende designers.  

Lees meer

1 / 1

Classicon - Kwaliteit, individualiteit en esthetiek  

Bovenstaand genoemde woorden zijn de drie kenmerken van Classicon. Dit merk gaat niet direct met de trends mee, maar doet haar eigen ding. Bij het ontwerpen van de meubelen worden uitsluitend materialen van hoogwaardige kwaliteit gebruikt. Wanneer men deze materialen gaat uitzoeken, wordt tevens gekeken of deze voldoen aan de ecologische eisen. Vervolgens gaat alles nog eens door een strenge kwaliteitscontrole en pas als het materiaal deze goed doorstaan heeft, wordt het gebruikt door ClassiCon. Daarnaast wordt alles doorlopend genummerd, zodat u zeker weten een uniek exemplaar in huis haalt.  

ClassiCon in musea 

Door de jaren heen heeft dit meubelmerk een groot aantal producten gemaakt die museumwaardig zijn. Inmiddels heeft het meubelmerk zowel nationaal als internationaal haar naam verspreid onder vele musea. Als we spreken over Europa, zijn de designklassiekers van het merk onder andere te bewonderen in de volgende musea: 

  • Kunstmuseum - Düsseldorf, Duitsland 
  • Museum Des Art Décoratifs Et Du Design – Gent, België 
  • The International Museum of Design – Londen, Verenigd Koninkrijk 
  • Louisiana Museum of Modern Art – Kopenhagen, Denemarken 
  • Centre Pompidou – Parijs, Frankrijk 

Meer informatie over Classicon design meubilair? 

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over dit meubelmerk? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Uiteraard kunt u ook ClassiCon meubelen bekijken in een van onze showroomvestigingen.

Series