Dauphin

De start van het meubelmerk Dauphin was in Duitsland, 1968. Dauphin werd in deze tijd opgericht door Friedrich-Wilhelm Dauphin. Friedrich-Wilhelm bood in eerste instantie business consultancy diensten aan de Engelse bureaustoelfabrikant Evertaut. Dauphin begon met het internationaal in- en verkopen van Evertaut’s producten. Later ging Dauphin ook zelf zitmeubilair ontwerpen. 

Lees meer

1 / 1

Tegenwoordig heeft Dauphin vestigingen in maar liefst 81 landen, wereldwijd. Het merk geeft aan gemiddeld 2.000 stoelen per dag te verkopen. In 2018 heeft Dauphin een geheel nieuw managementteam van managing directors opgezet, om het bedrijf nog succesvoller te maken.  

De focus van Dauphin 

Dit Duitse meubelmerk focust zich op de individuele behoeften van de klant. Om dit te kunnen doen, heeft Dauphin meerdere merken en hun kennis ondergebracht bij de Dauphin HumanDesign Group. Hierdoor kan kennis gedeeld worden waardoor er mooie, hoogwaardige producten ontstaan die de levenskwaliteit van mensen verbeteren op bijvoorbeeld het kantoor, de lounge of een openbare ruimte. De kwaliteit van deze producten wordt gewaarborgd doordat het merk meerdere certificaten heeft behaald, waaronder ook een aantal met betrekking tot het milieu (ISO 9001 en ISO 14001). 

Belangrijk bij Dauphin 

  • Dit merk heeft een aantal punten waar zij veel waarde aan hechten: 
  • De collecties zijn gericht op de behoeften van de mens, waardoor de leef- en werkomgeving wordt verbeterd. 
  • Een mooi design is niet het doel op zich, het design moet ook ergonomisch en functioneel zijn.  
  • Een meubel moet van hoogwaardige kwaliteit zijn.  
  • Dauphin profileert zich als partner, het bedrijf toont fatsoen, vertrouwen en hoge ethische normen aan partners, klanten en leveranciers.  
  • Wederzijds respect is de key to success.  

Meer informatie en contact 

Bent u nieuwsgierig geworden naar dit merk en wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan zowel telefonisch als per e-mail. Ook kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.

Series