Antonio Citterio

Antonio Citterio (geboren in Meda, 1950) is een Italiaans meubelontwerper, industrieel ontwerper en architect die werkt vanuit Milaan. Zo heeft hij verschillende gebouwen in Europa en Japan ontworpen en sinds het jaar 2000 vormden Citterio en Patricia Viel een multidisciplinair kantoor voor architectuur, interieurontwerp en grafische vormgeving. Het kantoor heet nu “Antonio Citterio Patricia Viel”. 

Prijswinnend ontwerp 

Antonio Citterio heeft veel designprijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder de prestigieuze Compasso d’Oro in 1987 en 1995. Enkele van zijn ontwerpen maken deel uit van de permanente collectie van het MoMA (Museum of Modern Art in New York, Verenigde Staten) en van het Centre Georges Pompidou in Parijs (Frankrijk). 

Antonio Citterio en Vitra 

Antonio Citterio, met wie Vitra reeds lang samenwerkt, heeft een deel van de 1e verdieping van het VitraHaus heringericht. In het VitraHaus in Weil am Rhein (bij Basel) staan bekende klassiekers van Charles en Ray Eames, en Verner Panton. Daarnaast staan er ook hedendaagse meubels van ontwerpers als Antonio Citterio, Maarten van Severen en Jasper Morrison. Dit alles maakt het VitraHaus tot een huis vol bijzonder design. Antonio Citterio heeft de ruimtes in warme, donkere kleuren uitgevoerd en talrijke natuurlijke materialen geïntegreerd, zoals zijde, hout en keramiek. Voor Vitra zelf heeft hij veel producten ontworpen, zoals de ID serie bureaustoelen en de CDS zit sta werkplekken. 

Merken met producten van Antonio Citterio 

Bij De Projectinrichter kunt u de diverse producten, van bureaustoelen tot aan verlichting en van vergaderstoelen tot aan tafels, van Antonio Citterio bestellen die geproduceerd worden door deze merken:  

  • Vitra,  
  • Kartell en 
  • Flos (verlichting) 

Bekijk hier de producten van de Italiaanse designer Antonio Citterio. 

1 / 1