Edward van Vliet

Edward van Vliet is een Nederlandse ontwerper en is geboren in 1965 in Winterswijk. Hij studeerde, zoals vele Nederlandse ontwerpers, af aan de Design Academy in Eindhoven en aan de HKU in 1989. Een jaar later, in 1990 richtte hij zijn eigen multidisciplinaire designstudio, Studio Edward van Vliet, op te Amsterdam. Gevestigd in het museumkwartier en vlakbij het Vondelpark. 

Naast het ontwerpen van meubels heeft hij veel nationale en internationale hotels voorzien van een complete inrichting, waaronder Radisson Blu Hotels en de Coral Lodge in Mozambique. 

Studio Edward van Vliet, ook wel SEVV genaamd, biedt complete ontwerpoplossingen. Hij heeft een eigen stijl en signatuur en wordt niet geleid door trends. Traditioneel design wordt gemengd met high tech en/of natuurlijke materialen met op de toekomstgerichte productietechnieken. Samen met elementen uit verschillende culturen resulteert dit in een eclectische manier van ontwerpen zonder overvloed aan decoratie. Dat is ook terug te vinden in de meubels die hij voor Palau heeft ontworpen, deze zijn strak en functioneel. 

Hij is erkend door de beste designmerken wereldwijd. Een boek over zijn werk en visie op bestemmingsontwerp, genaamd ‘Creating Worlds’, werd internationaal gepubliceerd en verkocht in 2014. 

Edward van Vliet en Palau 

De meubels die hij heeft ontworpen zijn bij De Projectinrichter te zien in onze showrooms en te vinden onder het merk Palau. Hier heeft Edward van Vliet de volgende producten voor ontworpen: 

  • Palau Kylian: poef, bank en fauteuil 
  • Palau Tank: akoestische fauteuil en bank. 

Bekijk hier de producten van de Nederlandse ontwerper Edward van Vliet. 

1 / 1