Eileen Gray

Bekijk hier de producten van Eileen Gray.

Over Eileen Gray

Eileen Gray werd op 9 augustus 1878 geboren in de buurt van Enniscorthy, een stad in het zuidoosten van Ierland, als Katherine Eileen Moray Smith. Haar vader James Mc Laren Smith was kunstenaar en stimuleerde de artistieke interesse van zijn dochter. Haar moeder Eveleen Pounden was een barones die in 1895 deze titel van het heerschap Gray erfde van haar moeder.

Kunstacademie Londen

In 1898 studeerde Eileen Gray schilderkunst aan de Slade School of Fine Art, een gerenommeerde kunstacademie die onderdeel was van het University College in Londen. Twee jaar later, in 1900, verhuisde ze naar Parijs en daar vervolgde ze haar studie aan de Académie Julian, een hoog aangeschreven privé academie en de Académie Colarossi. Hetzelfde jaartal waarin ze haar eerste bezoek bracht aan de wereldtentoonstelling Exposition Universelle, een expositie van alles wat er in de afgelopen eeuw was bereikt en om ontwikkeling in de volgende eeuw te promoten.  Vervolgens vestigde Gray zich in 1905 weer in Londen en reisde ze heen en weer tussen Parijs, Ierland en Londen.

Eigen studio

Zij creëerde niet alleen een aantal van de belangrijkste meubilair klassiekers uit de 20e eeuw, maar ze had ook haar eigen studio waar tapijten | karpetten werden geproduceerd op basis van haar ontwerpen.

1 / 1