Hee Welling

Hee Welling is geboren in 1974 in Denemarken en volgde een studie aan de Universiteit van Kunst en Design in Helsinki. Ook heeft hij een master in meubeldesign van de Koninklijke Deense Academie voor Schone Kunsten. 

De studio van Hee Welling is gevestigd in Kopenhagen sinds 2003 en werkt vandaag de dag op het gebied van meubels, interieur, verlichting en industrieel ontwerpen. De studio werkt samen met toonaangevende nationale en internationale fabrikanten en de producten zijn wereldwijd tentoongesteld op beurzen en musea. 

Prijswinnend ontwerp 

De ontworpen producten zijn vaak in de prijzen gevallen. Zo heeft Hee Wlling de BoBedre design award (Denemarken), de Good Design Award (VS), beurs van de Danish Arts Foundation ontvangen en is in 2013 en 2014 genomineerd als Deense ontwerper van het jaar, door Deense magazines Bolig Magasinet, Costume Living en BoBedre. Hij staat ook op Architonic's lijst van meest populaire ontwerpers - Top 200 ontwerpers 2015. 

De producten van Hee Welling zijn gebruikt in verschillende internationale interieurs, waaronder het operahuis van Oslo, het Australische parlement, het hoofdkantoor van Amazon, de Deense nationale televisie, het Astrup Fearnley Museum, het hoofdkantoor van Beats by Dre en het Deense parlement. 

Hee Welling is ontwerpleraar aan de Koninklijke Deense Academie voor Schone Kunsten en het Deense instituut voor studie in het buitenland (DIS) waar hij zijn kennis over design overdraagt aan de nieuwe generatie van ontwerpers.  

Naast zijn eigen studio is hij ook partner in de ontwerpstudio Welling / Ludvik, samen met de IJslandse ontwerper Gudmundur Ludvik. De samenwerking begon in 2010 en sindsdien heeft het duo meubels en industriële designproducten gemaakt voor verschillende nationale en internationale bedrijven.  

Merken met producten van Hee Welling 

Bij De Projectinrichter kunt u de diverse producten, van tafels tot aan zitmeubelen van Hee Welling bestellen die geproduceerd worden door deze merken:  

Bekijk hier de producten van de Deense ontwerper Hee Welling 

1 / 1