ITO Design

ITO design is een multinationaal industrieel design studio met een passie voor waardevolle producten. Ze ontwikkelen met hun team innovatieve concepten. Het team profiteert van hun vakkennis, die breed en  technisch georiënteerd is. Sinds 1987 ontwikkelt hun multinationale creatieve team innovatief meubilair voor hun klantenkring.
ITO design is er in gespecialiseerd om sterke producten te leveren. Ze werken  daarom in kleine, aan elkaar gehechte teams om mooie producten en stukken meubilair te ontwerpen.
ITO design vind daarom ook dat vorm zonder functie zinloos is.  En functie zonder vorm is daarbij onbevredigend. Alleen de perfecte symbiose van beide samen creëert design dat van echte waarde is.

Studio’s

ITO design heeft twee studio’s. Hun eerste locatie is gevestigd in Nürnberg, Duitsland. Hun tweede locatie is gevestigd in Cham, Zwitserland. In beide studio’s is er een multinationaal team van ontwerpers aanwezig die innovatie en duurzame functionaliteit beschouwen als de basis van hun producten. In hun benadering van design en ontwikkeling komt de dynamische invalshoek van het team tot uitging waarbij openheid en experimenteerdrang de kernen vormen. Zij geloven dat hard werken naast plezier veel invloed heeft op het creëren van nieuwe producten.

Sectoren

ITO design studio creëert trends in steeds meer uiteenlopende sectoren zo als kantoor- en interieurinrichting, telecommunicatie en elektronische systemen of medische systemen. De ITO design ontwerpen, die technisch en esthetisch uniek zijn, hebben ervoor gezorgd dat deze prestigieuze studio uit Neurenberg, internationale erkenning heeft ontvangen met een hele reeks goed verdiende prijzen en speciale vermeldingen uit alle sectoren.
Sinds de oprichting van ITO design in 1987 hebben ze meer dan 100 Duitse en internationale octrooien geregistreerd. Meer dan 90 procent van deze betreft de kantoormeubilairmarkt, 80 procent voor mechanische elementen voor kantoorstoelen. Deze ontwikkelingen bij ITO design geven hun en hun klanten een economisch en technisch voordeel. De meeste van onze octrooien worden overgedragen aan onze klanten tijdens productontwikkeling.

Klantenkring

Hun klantenkring is wereldwijd georiënteerd. ITO Design ondersteunt klanten van over de hele wereld om individuele en unieke oplossingen te creëren - van jarenlange samenwerking tot enkele projecten, van de Verenigde Staten naar Japan.

Prijzen

ITO Design wint twee Red Dot Design Awards in 2017. Twee van hun producten hebben een Red Dot Design Award ontvangen voor hun innovatieve ergonomische functies en hun doordachte designs. De Red Dot Design Award is een internationaal erkende label voor excellentie in design. ITO design is erg vereerd met het krijgen van twee Red Dot Design Awards in 2017. Dit blijft een van de belangrijkste gebieden van het team, met een nadruk op innovatieve zitproducten.

Hoe werken ze

Klanten benaderen ITO Design vaak min of meer met een idee. Ze vertrouwen erop om hun visie om te zetten in een concrete aanpak. Vaak stellen ze echter op hun eigen ambitieuze doelen en presenteren het project dan aan de klant. Ze benaderen elk project met dezelfde enthousiasme gekoppeld aan een zeer volwassen begrip v oor technologie. Zodra het project bevestigd is, vertrouwen ze op de vier volgende overlappende fase in het productontwikkelingsproces om iets nieuws te creëren.

  • Het idee

In het begin is er een sterk idee, meestal gericht op functioneel ontwerp dat het product bruikbaar en uniek maakt. De eerste concepten zijn vastgelegd in schetsen, tekeningen en kleine modellen die ons helpen om onze ideeën met elkaar te communiceren.

  • Visualisatie

Wanneer het productconcept concreet is, creëren ze 3D-visuals. Fotorealistische weergaven en precieze ontwerpmodellen ontstaan ​​in coördinatie met de productie van prototypes, die de werkstroom ondersteunen tijdens de meeste projectfasen.

  • Evaluatie

Een van hun sterke punten is onze vraag naar realistische oplossingen, zodat ze technische concepten ontwikkelen die de uitvoerbaarheid garanderen. Door de gewenste functies op verschillende ruwe modellen te testen, herzien en optimaliseren ze de aanpak voortdurend.

Nadat ze de uitdagingen van hun testfase hebben opgelost, beginnen ze het eindproduct te ontwerpen. Hun brede technische kennis helpt ons om kijk en functie te perfectioneren, en ze blijven fine-tuning tot de uitkomst voldoet aan de hoge normen.

1 / 1