Emeco - 111 Navy

Amerikaans vakmanschap, dat is waar de Emeco 111 Navy serie voor staat. In de jaren 40 heeft de Amerikaanse marine de Emeco 1006 Navy Chair ontwikkeld. Deze stoel kon de ergste weersomstandigheden aan. Tegenwoordig wordt de Emeco serie nog steeds in Amerika gefabriceerd door echte vakmannen. Het is een functionele serie zitmeubelen, wat in diverse ruimtes gebruikt kan worden, maar vooral in de horeca ideaal is.  

Lees meer
  • Emeco 111 Navy stoel
    Emeco 111 Navy stoelVanaf € 330,-
  • Emeco 111 Navy kruk
    Emeco 111 Navy krukVanaf € 330,-

Emeco 111 Navy varianten 

Duurzaam met Emeco 111 Navy 

Emeco denkt bij de productie van haar meubels aan het milieu. Het merk wil zoveel mogelijk materialen hergebruiken, waaronder restmaterialen. Ook wil het zo min mogelijk energie gebruiken in het productieproces én de meubels toch zo stevig en duurzaam mogelijk maken. Jarenlang bestonden de meubelen voor 80% uit gerecycled aluminium, maar tegenwoordig houdt Emeco er een andere aanpak op na. 

Emeco werd in 2006 benaderd door Coca-Cola, wat te maken had met het plastic probleem, de plastic soep in de oceaan. Het meubelmerk besloot dit probleem aan te pakken en startte met de creatie van de 111 Navy serie, voor het grootste deel bestaande uit PET flessen. Het nummer 111 heeft alles te maken met de productie van de Navy stoel, hiervoor zijn namelijk exact 111 flessen nodig. Na het maken van de stoel, kwam ook de kruk. Het doel van Emeco is om met deze serie 10 miljoen plastic flessen per jaar te recyclen om zo de plastic soep aan te pakken.  

Meer over de Emeco 111 Navy serie 

  • De meubelen zijn verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren. 
  • Kunnen zowel indoor als outdoor gebruikt worden.  
  • U kunt kiezen uit meerdere afmetingen.  
  • De serie beschikt over de volgende certificaten: ANSI/BIFMA X5.1, CAL133, ANSI/BIFMA M7.1.