Hoe richt ik mijn kantoor in?

Het inrichten van een kantoor is geen eenvoudige taak. Er komt veel kijken bij het creëren van een werkomgeving waar elke medewerker zich thuis voelt en prettig kan werken. Door aandacht te besteden aan elementen als een gezond binnenklimaat en ergonomische werkplekken, kunt u een inspirerende en productieve werkruimte realiseren. Deprojectinrichter helpt u de perfecte balans te vinden tussen functionaliteit, stijl en comfort in uw kantoorinrichting.

Wat komt er allemaal kijken bij het inrichten van een werkomgeving?

“Hoe richt ik een kantoor in?” is een vraag die wij vaak horen. Welke sfeer wilt u als bedrijf neerzetten, wat wilt u uitstralen? Wilt u overstappen naar het nieuwe werken? Deprojectinrichter denkt graag met u mee over dit soort vragen. Daarom bieden we u een handig overzicht van een aantal belangrijke factoren die meespelen bij het samenstellen van de beste werkomgeving.

Meerten Castelijns

Expert in de regio

Een effectieve aanpak voor kantoorinrichting

Voordat u begint met de kantoorinrichting, is het belangrijk om inzicht te krijgen in de behoeften en werkwijzen van uw medewerkers. Een werkprocesanalyse van deprojectinrichter brengt dit duidelijk in kaart door middel van observaties en interviews. Zo stemmen we de indeling en inrichting af op wat de gebruiker écht nodig heeft. We creëren een werkomgeving die niet alleen functioneel is, maar ook de productiviteit en het welzijn van uw team bevordert.
 

Vlekkenplan

Een vlekkenplan laat zien wie waar komt te zitten. Het plan is logisch en praktisch ingedeeld. Het is belangrijk om goed na te denken over alle functies en activiteiten en hier de ruimtes op af te stemmen. Werken afdelingen vaak met elkaar samen? Plaats ze dan niet te ver van elkaar. Open ruimtes of vanwege geluidsoverlast toch liever gesloten ruimtes? Houd hierbij ook rekening met alle arbonomen. 
Vlekkenplan

Welke werkzaamheden worden er uitgevoerd?

De kantoorinrichting wordt voor een groot deel bepaald door de soort werkzaamheden die worden uitgevoerd in het kantoor. Hierbij spelen een aantal belangrijke vragen mee: 
  • Wordt er geconcentreerd gewerkt of wordt er juist creatief gebrainstormd? 
  • Wordt er gewerkt met grote tekeningen of komt er een callcenter? 
  • Hebben we een vergaderruimte nodig en voor hoeveel personen? 
  • Hebben we opbergruimte nodig en hoeveel? 
  • Is de akoestiek in orde of moeten er geluiddempende oplossingen komen? 
  • Welk type elektrische aansluitingen hebben we nodig en hoeveel? 
Deprojectinrichter kan het totale inrichtingsconcept afstemmen op deze punten. Daarbij kijken we ook naar het toepassen van activiteit gerelateerd werken, waardoor elke ruimte zijn eigen functie krijgt. 
Welke werkzaamheden worden er uitgevoerd?

Welke stijl past bij ons?

De stijl van de inrichting laat zien wat u wilt uitstralen. De totale inrichting van een kantoorruimte speelt hierbij mee. Gaan we voor klassiek, modern, eigentijds of een mix? Bij een zakelijke uitstraling is het kleur- en vormgebruik, het meubilair, de vloerkeuze en het soort raamdecoratie anders dan bij een informele sfeer. Laat u inspireren door onze gerealiseerde projecten. 
Welke stijl past bij ons?
Harry over de stoffering

Harry over de stoffering

"We bieden een ruime keuze aan harde, elastische en zachte vloerbedekking aan in diverse kleuren, materialen, structuren en afwerkingen. En ook wat betreft raambekleding hebben we onwijs veel in ons aanbod. Zowel de vloer als de raambekleding kan decoratieve én praktische functie hebben. Advies van een échte expert is daarom onmisbaar"

Harry BuscherAccountmanager Projectstoffering

Ergonomie en gezondheid op de werkplek

Het belang van ergonomie kan niet genoeg benadrukt worden bij kantoorinrichting. Een goed ergonomisch ontwerp helpt om gezondheidsproblemen zoals rugpijn en carpaletunnelsyndroom te voorkomen. Denk hierbij aan zit-sta werkplekken, ergonomische bureaustoelen en goed geplaatste monitoren, maar ook het toevoegen van natuurlijke elementen die de gezondheid bevorderen. Het creëren van een vitale werkomgeving draagt bij aan het welzijn en de productiviteit van uw medewerkers.
 

Duurzaamheid en milieubewustzijn

Steeds meer bedrijven kiezen voor duurzame kantooroplossingen. Circulair ondernemen is de nieuwe norm, ook als het gaat om kantoorinrichting. Het hergebruiken van materialen en kiezen voor producten met een lange levensduur helpen uw organisatie effectief om afval te verminderen. Energiezuinige verlichting en klimaatbeheersing, net als het implementeren van afvalscheidingssystemen, zijn andere milieubewuste keuzes die u als organisatie kunt implementeren. Een duurzame werkomgeving is niet alleen goed voor de planeet, maar kan ook kosten besparen en uw bedrijf een groen imago geven.
 
Duurzaamheid en milieubewustzijn

Technologie en kantoorinrichting

Ook de integratie van technologie is een belangrijk onderdeel van de kantoorinrichting. In de ideale werkomgeving zijn alle elektronische apparaten harmonieus in de ruimte geïntegreerd. Met adequaat kabelmanagement voorkomt u rommelige snoeren en zorgt u voor een opgeruimde, veilige ruimte. Denk ook aan voldoende oplaadpunten en het gebruik van slimme technologieën zoals geautomatiseerde verlichtingssystemen en interactieve vergaderruimtes. Moderne technologie met goed kabelmanagement kan de efficiëntie en het gemak van uw kantoor aanzienlijk verbeteren.
Technologie en kantoorinrichting

Kleurkeuzes in kantoorontwerp

Kleuren hebben een grote invloed op de gemoedstoestand en productiviteit van mensen. Er is veel onderzoek gedaan naar het psychologisch effect van bepaalde kleuren op kantoor. Blauwe tinten kunnen bijvoorbeeld een kalmerend effect hebben en concentratie bevorderen, terwijl gele tinten energie en creativiteit stimuleren. Bij het kiezen van kleurgebruik voor uw kantoorinrichting is het belangrijk om te bedenken welke emoties en reacties u wilt oproepen bij uw medewerkers en bezoekers.
 
Kleurkeuzes in kantoorontwerp

Praktische tips voor kantoorinrichting

Bent u klaar om de ideale werkomgeving te creëren? Houd de volgende praktische tips in gedachten bij het inrichten van uw kantoor:
  • Maak gebruik van natuurlijke lichtbronnen om energie te besparen en een aangename werkomgeving te creëren.
  • Zorg voor voldoende opbergruimte om rommel te minimaliseren en een georganiseerde werkplek te behouden.
  • Kies voor multifunctioneel meubilair dat flexibel en aanpasbaar is aan verschillende behoeften.
  • Denk na over de akoestiek in uw kantoor en gebruik geluiddempende materialen voor een rustige werkomgeving.
Praktische tips voor kantoorinrichting

Van ontwerp naar realisatie

Deprojectinrichter kan een totaalproject verzorgen voor uw complete kantoorinrichting, van kantoormeubelen tot projectstoffering. Onze experts geven u graag persoonlijk advies over alle mogelijkheden. We bekijken samen hoe we uw bedrijfsruimte zo efficiënt mogelijk kunnen inrichten. Hierbij denken we ook aan kleur, ergonomie, verlichting, duurzaamheid en elektrificatie.

Socials

FacebookLinkedInInstagram

Contact

Wilt u een afspraak maken? Heeft u een vraag of een opmerking? Laat het ons weten. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.