Hoe richt ik een kantoor in?

Er komt veel kijken bij het inrichten van een kantoor. Elke medewerker moet zich er thuis voelen en prettig kunnen werken. Een gezond binnenklimaat en een ergonomisch verantwoorde werkomgeving bevorderen de prestaties.  

Pieter van Woensel

Hoe richt ik een kantoor in? Onze expert geeft antwoord

Wat komt er allemaal kijken bij het inrichten van een kantoor? 

Hoe richt ik een kantoor in is dan ook een veel gestelde vraag. Welke sfeer wilt u als bedrijf neerzetten, wat wilt u uitstralen? Wilt u overstappen naar het Nieuwe Werken? De Projectinrichter denkt graag met u mee over dit soort vragen.

Daarom vindt u hieronder een handig overzicht van een aantal belangrijke factoren die meespelen bij kantoorinrichting.

Vlekkenplan 

Een vlekkenplan laat zien wie waar komt te zitten. Het plan is logisch en praktisch ingedeeld. Het is belangrijk om goed na te denken over alle functies en activiteiten en hier de ruimtes op af te stemmen. Werken afdelingen vaak met elkaar samen? Plaats ze dan niet te ver van elkaar. Open ruimtes of vanwege geluidsoverlast toch liever gesloten ruimtes? Houd hierbij ook rekening met alle arbonomen

Hoe richt ik een kantoor in

Welke werkzaamheden worden er uitgevoerd? 

De kantoorinrichting wordt voor een groot deel bepaald door de soort werkzaamheden die worden uitgevoerd in het kantoor. Hierbij spelen een aantal belangrijke vragen mee: 

  • Wordt er geconcentreerd gewerkt of wordt er juist creatief gebrainstormd? 
  • Wordt er gewerkt met grote tekeningen of komt er een callcenter? 
  • Hebben we een vergaderruimte nodig en voor hoeveel personen? 
  • Hebben we opbergruimte nodig en hoeveel? 
  • Is de akoestiek in orde of moeten er geluiddempende oplossingen komen? 
  • Welk type elektrische aansluitingen hebben we nodig en hoeveel? 

De Projectinrichter kan het totale inrichtingsconcept afstemmen op deze punten. Daarbij kijken we ook naar het toepassen van activiteit gerelateerd werken, ook wel Activity Based Working genoemd, waardoor elke ruimte zijn eigen functie krijgt. 

Hoe richt ik een kantoor in met een vergaderruimte

Welke stijl past bij ons? 

De stijl van de inrichting laat zien wat u wilt uitstralen. De totale inrichting van een kantoorruimte speelt hierbij mee. Gaan we voor klassiek, modern, eigentijds of een mix? Bij een zakelijke uitstraling is het kleur- en vormgebruik, het meubilair, de vloerkeuze en het soort raamdecoratie anders dan bij een informele sfeer. Laat u inspireren door onze gerealiseerde projecten

Vloeren en raambekleding 

De Projectinrichter biedt een ruime keuze aan harde / elastische- en zachte vloerbedekking in diverse kleuren, materialen, structuren en afwerkingen. Raambekleding heeft zowel een decoratieve als praktische functie. Wij bieden verschillende zonwerende oplossingen waarmee u de hoeveelheid zonlicht kunt doseren. Daarnaast kunt u met de juiste keuze in raambekleding elke ruimte een eigen karakter en sfeer geven. 

Systeemwanden en –plafonds 

Wilt u flexibel ruimtes indelen? Dan bieden systeemwanden een eenvoudige en snelle oplossing. Systeemplafonds geven een nette en strakke uitstraling aan het geheel en zijn er in vele soorten en maten.

Samen eten 

Lunchen doen we allemaal. Dat kan gezellig samen aan een grote tafel of aan meerdere tafels op een centrale plek, in de nabije omgeving van een keuken. Maar u kunt ook denken aan geheel afgesloten ruimte, uit het zicht van klanten. 

Verlichting 

Goede verlichting op kantoor is van belang voor de gezondheid en veiligheid van werknemers. Naast voldoende daglicht is het ook belangrijk om na te denken over functionele verlichting waarbij u goed kunt werken en sfeerverlichting voor de uitstraling van de ruimte. 

Van ontwerp naar realisatie 

De Projectinrichter kan een totaalproject verzorgen voor uw complete kantoorinrichting, van kantoormeubelen tot projectstoffering. Onze experts geven u graag persoonlijk advies over alle mogelijkheden. We bekijken samen hoe we uw bedrijfsruimte zo efficiënt mogelijk kunnen inrichten. Hierbij denken we ook aan kleur, ergonomie, verlichting, duurzaamheid en elektrificatie. Als het gaat om de inrichting van een groter pand, kunnen we ook een projectmanagementbureau of architect inschakelen. Bel voor een afspraak of kom langs in één van onze showrooms om antwoord te krijgen op de vraag: hoe richt ik een kantoor in? 

Harry Buscher

Hoe richt ik een kantoor in? Onze expert geeft antwoord

Hoe richt ik een kantoor in? Onze expert geeft antwoord