Moooi - Smoke

Smoke, oftewel: Rook. Dat is de naam van deze Moooi collectie. De Moooi Smoke Collection staat dan ook bekend om haar kleur: zwart. Het donkere zitmeubilair heeft een chique uitstraling en geeft toch nét dat rauwe randje aan uw ruimte. Dat laatste hebben de stoelen te danken aan het hout waarmee deze Smoke Collection gefabriceerd is. Dit hout is namelijk verbrand. Het donkere, verbrande hout geeft het een mysterieus karakter. Met deze meubelen van Moooi maakt u uw ruimte een bezienswaardigheid. Iedere stoel is dan ook uniek.  

DesignerMaarten Baas
Lees meer
 • Moooi Smoke Armchair
  Moooi Smoke ArmchairVanaf € 3.536,-
 • Moooi Smoke Chair
  Moooi Smoke ChairVanaf € 1.406,-

Eigenschappen van de Moooi Smoke Collection 

 • Ontworpen door Maarten Baas.  
 • Uitgebracht in 2002.  
 • De zittingen zijn gemaakt van zwart leder.  
 • De gestoffeerde delen van de stoelen zijn aan de binnenzijde gevuld met brandvertragend zijn.  
 • Ieder meubel is uniek.  

Maarten Baas & Smoke 

De ontwerper van deze collectie, Maarten Baas, is van Nederlandse komaf. Hij studeerde aan de Design Academy in Eindhoven, waar hij als afstudeeropdracht deze Smoke Collection ontwierp voor Moooi. Al snel groeide zijn (inter)nationale bekendheid in de meubelindustrie. Hij combineert kunst en design waardoor de mooiste ontwerpen ontstaan. Enkele ontwerpen van Baas zijn dan ook te vinden diverse musea, waaronder het Rijksmuseum in Amsterdam, maar ook het San Francisco Museum of Modern Art en MoMa. Maar niet alleen musea, ook celebrities als Kanye West en Brad Pitt hebben enkele stukken in huis.  

Vragen en meer 

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via 088-650 12 34. Ook kunt u vrijblijvend online een offerte aanvragen of langskomen in één van onze showrooms.