IKC De Twijn

De Twijn ontstond na een fusie van de basisscholen De Boeg en de Loopplank. De nieuwbouw op de plaats van het huidige gebouw aan de Parallelweg in Alblasserdam gaat straks ruimte bieden aan 16 groepen basisonderwijs. Daarnaast komen er 2 groepsruimten voor dagverblijf en 3 groepsruimten voor buitenschoolse opvang. Het nieuwe gebouw maakt mogelijk wat De Twijn wil zijn: één plek waar kinderen van 0 tot 13 jaar terecht kunnen voor opvang en onderwijs.

Frits Vogel

Frits Vogel

Accountmanager Projectstoffering | Rotterdam

Gezonde manier van leven

Het gebouw bestaat uit twee lagen. Centraal in het pand komt een multifunctionele ruimte met een grote tribunetrap. Daarboven is een vide waardoor het daglicht van boven binnenkomt. In de multifunctionele ruimte kunnen kinderen onder meer sporten en spelen. De Twijn stimuleert een gezonde manier van leven. Niet alleen tijdens de lessen maar straks ook door de manier waarop het nieuwe gebouw is ingericht. Er komen volop mogelijkheden voor kinderen om te bewegen. Bovendien krijgt het een gezond milieu als het gaat om luchtkwaliteit, temperatuur, comfort, licht en geluid. Het gebouw gaat relatief weinig energie gebruiken. Het wordt optimaal geïsoleerd, krijgt geen gasaansluiting en op het dak komen zonnepanelen.

Nieuwe slijtvaste vloeren

De Projectinrichter uit Rotterdam heeft ervoor gezorgd dat alle vloeren in het gebouw zijn voorzien van Forbo Marmoleum. Uiteraard moest er eerst een egalisatie laag worden aangebracht. Wij hebben in overleg met Forbo Eurocol gekozen om hier de vrij nieuwe Eurocol 924 Europlan Hybride toe te gaan passen. Deze goed vloeiende egaline kan zowel op zand-cement als anhydriet vloeren worden toegepast en is na 6 uur al beplakbaar.

Topos Architecten uit Waddinxveen heeft in overleg met de school ervoor gekozen op een speelse manier te gaan werken met diverse kleuren en materialen. Waarbij voor elk type materiaal is gekeken naar de juiste toepassing, leren, spelen, sporten, vergaderen etcetera.

Op de begane grond zijn de volgende materialen gebruikt:

  • Forbo marmoleum Sport 83712, gelegd op een onderlaag van corkment
  • Forbo marmoleum Sport 83715, gelegd op een onderlaag van corkment
  • Forbo marmoleum Marbled Vivace 3411 Sunny Day
  • Forbo marmoleum Marbled Vivace 3403 Asian Tiger
  • Forbo tapijt Tessa Contour 1902 Neutral Buff
  • Coral Schoonloopmat 4774 Khaki
  • Norament rubber trapvormen op de noodtrap

Op de 1e verdieping zijn de volgende materialen gebruikt:

  • Forbo marmoleum Sport 83715, gelegd op een onderlaag van corkment
  • Forbo marmoleum Marbled Vivace 3413, Green Melody
  • Forbo marmoleum Sport 83715, gelegd op een onderlaag van corkment

Het totale oppervlak bedraagt circa 2200 m² vloeren. Vanwege het beweegkarakter voor de kinderen in de school is er bewust gekozen om onder de Marmoleum Sport een corkment onderlaag te leggen.
Op 2 maart 2021 is de school volledig in gebruik genomen. Wij wensen de kinderen, leraren en directie een hele plezierige en leerzame tijd toe op deze prachtige nieuwe school, waar iedereen trots op kan zijn. 

Ontwerp: Topos Architecten uit Waddinxveen
Aannemer: Hoogvliet & Zn B.V. uit Zwijndrecht 
Jaartal: 2021