Woningbouwcorporatie Eemland

Woningbouwcorporatie Eemland gevestigd in Baarn staat, zoals zij dat zelf zeggen, voor ‘gewoon wonen’. Maar ook voor ‘wonen is meer dan enkel vier muren en een dak’. 

Pieter van Woensel

Pieter van Woensel

Accountmanager | Rotterdam

Open karakter

Studio Minten heeft op basis van een goed doordacht ontwerp van het kantoor in Baarn een thuis weten te maken en niet enkel ‘gewoon een kantoor met wat bureautafels, vergadertafels en stoelen’. Het werd een thuis voor alle medewerkers en alle klanten die niet enkel bewoners zijn van huizen maar ook huurders van garages, bedrijfsruimten en winkelpanden.

De Projectinrichter, die de uiteindelijke levering en montage heeft mogen verzorgen, heeft samen met Jacqueline Minten producten weten te selecteren die mooi aansluiten op de wensen van de gebruiker. Het is een fijn kantoor geworden met een open karakter, niet in de laatste plaats geholpen door op meerdere plekken te kiezen voor glazen wanden.

Toegepaste producten

  • VEPA Felt stoel: 
    De Vepa Felt stoel bestaat uit 60 PET-flessen. De keuze om gebruik te maken van dit innovatieve, gerecyclede materiaal is niet alleen goed voor het milieu, het ziet er ook prachtig uit. Een bijkomende positieve eigenschap is het geluidsabsorberende vermogen.
  • VEPA PIT stoel: 
    De Pit zitkuip en poten zijn gemaakt van duurzaam FEFC-hout. De stoel is er ook rondom of gedeeltelijk gestoffeerd te verkrijgen. Voor een gestoffeerde versie is er keuze uit meerdere duurzame stoffen. Pit is er in verschillende varianten; 4-poots hout, 4-poots draadframe, slede draadframe, barkruk 
  • Castelijn SOLO Dressoir: 
    Castelijn Solo komt uit een kastenserie dat bestaat uit maar liefst 28 verschillende lowboards en dressoirs, variërend van 100 tot 250 cm lengte en vier hoogtes torenkasten. Hierdoor kunnen er veel combinaties gemaakt worden. De dressoirs kunnen naast hangend aan de wand, of op frame met pootbokjes, ook worden uitgevoerd met een onderblad in kleurlak of houtfineer.

Ontwerp: Jacqueline Minten van Studio Minten
Fotograaf: Joris fotografeert
Jaartal: 2020