Euronext

Euronext Amsterdam is de Nederlandse beurs, die onderdeel uitmaakt van Euronext NV, de toonaangevende pan-Europese beurs in de Eurozone met bijna 1.300 genoteerde ondernemingen. Euronext hanteert een federaal marktmodel en opereert in onder andere Amsterdam, Brussel, Lissabon, Londen en Parijs. De locatie van dit kantoor is op het Beursplein 5 te Amsterdam in het monumentale pand uit 1913 van de bekende architect Joseph Cuypers. EMS (Euronext Market Services) is de afdeling die ervoor zorgt dat de handel eerlijk en ordelijk verloopt.

Bij een nieuwe manier van werken past een nieuwe inrichting. Hiervoor is DerksdenBoer Interieur Architectuur gevraagd om een ontwerp te maken waarbij ze een nieuwe interpretatie geven van de originele bouwstijl. Dit is onder andere gedaan door oude materialen en kleurgebruik te moderniseren
Ook de door DerksdenBoer speciaal ontworpen ‘Snake’ draagt bij aan de nieuwe manier van werken. Deze constructie, die als een slang door de afdeling slingert, biedt medewerker een plek om gefocused en in overleg met elkaar te werken. Met behulp van zit-sta werkplekken van Voortman en monitorarmen van Humanscale zijn de custom-made werkplekken voor de bijna 45 medewerkers flexibel in te zetten.
De Projectinrichter is ingezet om advies te geven over het te gebruiken kantoormeubilair.

Samen lunchen

De lunchruimte is voorzien van diverse meubels van Satelliet, waaronder een hoge eettafel en bijbehorende barkrukken. De hoge bank is ook van Satelliet en  speciaal op maat gemaakt.

DerksdenBoer Interieur Architectuur over de samenwerking met De Projectinrichter: ‘We hebben bewondering voor hoe De Projectinrichter optreedt als intermediair tussen opdrachtgever en architect, zowel inhoudelijk als budgettair weten zij de juiste service te geven’.

Architect: DerksdenBoer Interieur Architectuur
Fotografie: Peter Baas