HomeOnze referentiesInrichting Shimano Europees Hoofdkantoor in Eindhoven

Inrichting Shimano Europees Hoofdkantoor in Eindhoven

Shimano (Japan) is marktleider in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige fietscomponenten, vistuig en roei-uitrusting. Delen van deze producten komen dan ook speels terug in de kantoorinrichting. 
Voor het Europese hoofdkantoor op de High Tech Campus in Eindhoven heeft Fokkema & Partners Architecten getekend voor het interieurdesign en De Projectinrichter de complete inrichting voor het kantoor geleverd.

Het ontwerp is door Laura Atsma en Patrick Levie ingevuld en balans in kleur en materiaalgebruik zijn uitstekend op elkaar afgestemd. De werkplekken zijn van Voortman en alle plekken zijn voorzien van ergonomische bureaustoelen. Het vergadermeubilair is flexibel waarbij kleur en sfeer de toon geven om in een inspirerende omgeving van gedacht te wisselen.
Op diverse plekken in het kantoor is design verlichting aangebracht.

Duurzaam ontwerp

In het totale concept is rekening gehouden met duurzaamheid en het welzijn van de gebruikers en kan men in teams alsmede individueel rustig werken. Dit duurzame project is recent WELL Silver gecertificeerd. De insteek van WELL is om de mensen in het gebouw op de eerste plaats te zetten, hetgeen zeker gelukt is in het ontwerp van Fokkema & Partners Architecten.

Architect: Fokkema & Partners Architecten 
Fotografie: Horizon Photoworks