VB Tuinbouwoplossingen

Als je huidige pand te klein is, dan bouw je iets groters. Dat heeft VB in De Lier gedaan. VB is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de realisatie van complete kassen en klimaatinstallaties voor de tuinbouwsector en in de aanleg van veldverwarming, aardwarmtebronnen, warmtenetwerken en diverse andere duurzame energieoplossingen voor verschillende sectoren. Daar hoort natuurlijk ook een duurzame inrichting bij. Interieurarchitect Anja van der Voort van CAN Concepts tekende voor de invulling. De Projectinrichter zorgde voor het inhuizen en monteren van het meubilair.

Opvallend is de 11 meter hoge glasconstructie rondom het nieuwe kantoorpand. Dit atrium verbindt het kantoor met de productiehal en biedt ruimte voor ontspanning en ontmoeting. De glasconstructie geeft ook de passende uitstraling aan het nieuwe kantoorpand dat bij Westland hoort en aan de kassenbouwprojecten die VB wereldwijd realiseert. Het atrium biedt interne en externe gebruikers een tal van mogelijkheden, zo is er ruimte voor presentaties, ontspanning, overleg of een sportief potje tafeltennis.

Ergonomisch werken in een prettige werkomgeving

Om gezondheidsklachten te voorkomen is het afwisselen tussen zittend en staand werken beter. Daarom hebben alle medewerkers zit-sta werkplekken gekregen. Daarnaast zijn er veel planten in het gebouw te vinden, wat ook weer zorgt voor minder stress. Het beste is om echte planten te gebruiken, maar de kleur groen geeft al een vorm van rust. Deze is dan ook terug te vinden in de wandvullende visuals in de huisstijl van VB. Bovendien zorgt deze voor veel sfeer in de kantoren en iets zegt over de werkzaamheden die door VB verricht worden. 

Duurzaam binnen en buiten

Buiten heeft VB 8 eiken gepland, als symbolische 'eerste paal'. Deze staan voor een duurzame toekomst voor onze en komende generaties. Binnen is ook veel groen te vinden, maar vooral het gebruik van circulaire meubelen en tapijten is erg duurzaam. Deze producten zijn gemaakt van gerecyclede materialen en voor bijna 100% te recyclen.

Ontwerp: CAN Concepts - Anja van der Voort
Fotograaf: Annelies Koppert 
Jaartal: 2020