Vernieuwd stadhuis Purmerend

Het stadhuis van Purmerend was toe aan een grondige verbouwing van de werkplekken, de entree en de raadzaal. Casper Schwarz Architecten heeft getekend voor het ontwerp. Na het stadhuis van Alphen aan den Rijn is dit het tweede stadhuis wat Casper Schwarz transformeert tot een inspirerende werk- en leefomgeving van 8000 m².

Harry Buscher

Harry Buscher

Accountmanager Projectstoffering | Amsterdam

Er worden bruggen geslagen naar de inwoners, bedrijven en stichtingen in de gemeente en de werkcultuur in het stadhuis wordt op een hele nieuwe wijze ingestoken.

Verschillende zones

De werkomgeving bestaat uit verschillende zones, van open naar besloten, waarbij nadrukkelijk is gekeken naar natuurlijk gebruik en gedrag. De ervaringen zijn bijzonder positief waarbij wordt opgemerkt dat het nieuwe interieur daadwerkelijk van invloed is op de interne samenwerking en het algemeen welbevinden van de medewerkers.

Zo zijn er in het op maat gemaakte tapijt van Ege kleurpatronen toegepast die ook terugkomen in de kantoormeubelen. Dit werkt herkenbaarheid op waar zich men bevindt en zo heeft elke afdeling een eigen kleur. 
De Projectinrichter heeft eerst de vloeren geëgaliseerd om vervolgens de verschillende vloeren te plaatsen.

Architect: Casper Schwarz 
Fotografie: Peter Baas