Arco

Arco design meubilair voor kantoor met een eigentijds en sober design dat functionaliteit combineert met een persoonlijk karakter. Bij Arco is hout de basis van elk kantoor meubel ontwerp. Met zorg selecteert en bewerkt Arco het mooiste noten, kersen, ahorn en eiken hout. Elk design meubel van Arco wordt op bestelling geproduceerd in het houtsoort, de kleur en lakafwerking die u kiest. Hierdoor hebben Arco meubelen een eigen verhaal en eigen karakter.

Lees meer

1 / 1

Geschiedenis van Arco meubelen

Met ruim 100 jaar ervaring heeft Arco veel veranderingen door gemaakt. Sinds 1904 zit Arco in Winterswijk. Al 4 generaties staat vakmanschap en liefde voor hout centraal. Arco is de afkorting van Arend Cornelis van Ast, de oudste zoon van grondlegger Wouter van Ast. Deze naam en de moderne producten zouden later maken dat men dacht dat het bedrijf van oorsprong Italiaans was. Een paar jaar na de oorlog begon Arco met de productie van kleinmeubelen zoals krantenbakken en kapstokken. Omdat hout schaars was werden sinaasappelkistjes verzameld en die werden versnipperd om spaanplaat van te maken. De verwerking van spaanplaat, maar dan van hoge kwaliteit, behoort nog steeds tot één van de huidige productietechnieken. Het is gegroeid van klein meubelen tot internationaal toonaangevende aanbieder van Arco kantoormeubelen in het design segment.

Assortiment Arco meubilair

Arco staat bekend om zijn solide design tafels. Ze zijn er in veel modellen, uitvoeringen en materialen. De Arco Fat vergadertafel is een echte no-nonsense tafel. Een stoer uiterlijk met forse maten.

Andere producten van Arco zijn:

Kwaliteit is duurzaamheid

In een tijd waarin spullen steeds sneller hun waarde verliezen, wilt Arco juist waarde toevoegen. Daarom maken ze, waar dat kan, duurzame keuzes in:

  • Meubelstukken die generaties meegaan
  • Produceren op aanvraag. Op die manier blijven er nooit onverkochte stukken achter.
  • Werken overwegend met Europees hout dat verantwoord gekapt is.
  • Duurzame Partners. Werken met partners die hun blik op de toekomst gericht hebben, zoals toeleveranciers. Voor de Local Wood collectie werkt Arco samen met Geldersch Landschap en Kastelen. Zij leveren het hout van bijvoorbeeld scheef- gegroeide bomen.

Meer informatie over Arco?

Wilt u meer informatie over Arco neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via 088 – 650 1234 of per e-mail. Uiteraard kunt u ook Arco meubelen bekijken in één van onze showroomvestigingen in Rotterdam of Purmerend.

Series