Arik Levy

Arik Levy is geboren in 1963 in Tel Aviv. Hij is een kunstenaar en industrieel ontwerper. Arik Levy heeft gewoond in Zwitserland waar hij aan het Art Center Europe in 1991 afstudeerde in Industrieel Ontwerpen. Oorspronkelijk is Arik Levy afkomstig uit Israël en naar Europa verhuisd na zijn eerste deelname aan een groepssculptuurtentoonstelling in Tel Aviv in 1988. 

Arik Levy heeft voor zijn ontwerpen een multidisciplinaire aanpak ontwikkeld, die in de afgelopen 25 jaar een succesvolle carrière heeft opgeleverd op zowel kunstgebied als industrieel ontwerpgebied.  

Hij werkt momenteel in zijn studio in Parijs waar hij in zijn bedrijf L design heeft en hij aan het hoofd staat van een 20-koppig ontwerpteam. Als ontwerper, technicus, artiest, fotograaf en filmmaker beschikt Levy over talenten op vele gebieden.  

Zo is zijn werk te zien in prestigieuze galerieën en musea over de hele wereld, waaronder het FNAC, Fond national d’art contemporain in Parijs, het Museum of Arts and Design in New York en het Victoria & Albert Museum in Londen.  
Ook heeft hij diverse design prijzen gewonnen, zoals de Red Dot Design Award: best product design. Bij het grote publiek is hij vooral bekend vanwege zijn installaties, limited editions en meubelontwerpen voor multinationals, zo ook voor Palau, maar ook voor Vitra. Een van zijn meest recente en grootste sculpturen is overgenomen door Atomium in Brussel. 

Merken met producten van Arik Levy 

Bij De Projectinrichter kunt u de diverse producten, van tafels tot aan zitmeubelen van Arik Levy bestellen die geproduceerd worden door deze merken:  

Bekijk hier de producten van de ontwerper Arik Levy. 

1 / 1