Arne Jacobsen

Arne Jacobsen is in februari 1902 in Kopenhagen geboren en overleed in 1971. Hij was een Deense architect en ontwerper. 

In 1930 richtte Arne Jacobsen zijn eigen ontwerpbureau op. Hij ontwierp gebouwen, maar ook meubels, waarvan de stoel The Ant en de fauteuil The Egg bekende voorbeelden van zijn. Deze heeft hij ontworpen voor het merk Fritz Hansen.  
De samenwerking tussen Arne Jacobsen en Fritz Hansen dateert al uit 1934. Maar in 1952 kwam de doorbraak met de Ant stoel. Deze werd opgevolgd door de Vlinderstoel (7 Series) in 1955. Met deze namen in meubilair schreven Fritz Hansen en Arne Jacobsen geschiedenis. De Fritz Hansen Ant en de Fritz Hansen Grand Prix zijn slechts enkele van de zeer populaire stapelbare stoelen van Arne Jacobsen. 

Ook werkte hij samen met Louis Poulsen waar hij een tafellamp voor heeft ontworpen met de naam ‘AJ’, dat zijn de initialen van Arne Jacobsen. Een andere lamp, de Bellevue staande lamp en tafellamp, ontwierp hij voor &Tradition en stamt al uit het jaar 1929, een echte klassieker dus. 

De ontwerpstijl van Arne Jacobsen kan als functionalistisch worden omschreven, want bij hem wordt de vorm steeds door de functie bepaald. Dit is zeker terug te vinden in zijn ontworpen meubels en verlichting. 

Merken met producten van Arne Jacobsen 

Bij De Projectinrichter kunt u de diverse producten, van verlichting tot aan fauteuils en van stoelen tot aan krukken, van Arne Jacobsen bestellen die geproduceerd worden door deze merken:  

  • Fritz Hansen, 
  • Louis Poulsen en 
  • &Tradition 

Bekijk hier de producten van de Deense ontwerper Arne Jacobsen.

1 / 1