Atelier Van Lieshout

Joep van Lieshout (geboren in 1963 in Ravenstijn) is een Nederlandse ontwerper en heeft in 1995 Atelier van Lieshout opgericht, kortweg AVL genoemd. Binnen Atelier van Lieshout werkt een groep van ongeveer 20 kunstenaars en ontwerpers in Rotterdam onder leiding van Joep van Lieshout samen aan het uitvoeren van opdrachten en vrij werk. Het oeuvre van Atelier Van Lieshout strekt zich uit van machines tot sculpturen, van meubels tot gebouwen, van installaties tot ontwerpen voor utopische en distopische steden. Kortom: een designstudio met vele capaciteiten. 

Museumstukken 

Vele ontwerpen, maar ook meubelstukken, van Atelier van Lieshout zijn opgenomen in de collectie van diverse nationale en internationale musea. Denk bijvoorbeeld aan het Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam, Museum Kröller Müller, Otterlo, maar ook Centre Pompidou, Parijs (Frankrijk), The Henry Moore Institute, Leeds (Verenigd Koninkrijk) of het MOMA, New York (Verenigde Staten). Daarnaast zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen in binnen- en buitenland waar de producten van Atelier van Lieshout te vinden zijn. 

Atelier van Lieshout en Lensvelt 

Voor het merk Lensvelt heeft Atelier van Lieshout een groot aantal bijzondere en zeer opvallende meubels ontworpen die zich in de loop der jaren hebben ontwikkeld tot de lievelingetjes van veel Nederlandse interieurarchitecten. In de naam van het product is altijd AVL verwerkt, zodat je meteen weet wie de ontwerper is. Veel van zijn ontwerpen zijn inmiddels moderne klassiekers geworden in de interieurbranche, waaronder: 

  • AVL Shaker (stoel en tafel), 
  • AVL Office Chair, 
  • AVL Skull, 
  • AVL Glyder en de 
  • AVL Workbench. 

Bekijk hier de producten van Atelier Van Lieshout. 

1 / 1