Hannes Wettstein

Hannes Wettstein werd in 1958 in Ascona (Zwitserland) geboren. In 2008 is hij (ook in Zwitserland) overleden. Na zijn design- en architectuuropleiding richt Hannes Wettstein in 1991 Studio Hannes Wettstein op. In de jaren die volgen, bouwt Hannes Wettstein al snel naam op met zijn studio en weet bekende designmerken als Max Design, Baleri, BULO, Molteni & C en Cassina voor zich te winnen.  

Sinds 1991 gaf hij ook les; hij was docent aan de ETH in Zürich en doceerde aan de Hochschule bontgestaltung in Karlsruhe (Duitsland).  

Naast het ontwerpen van meubels, lampen en accessoires ontwierp Hannes Wettstein professionele geluidsapparatuur, horloges en zelfs fietsen. Hij begon in 1994 te werken voor Cassina met zijn Juno-bed en enkele meer recente projecten werden in 2003 gepresenteerd. 

Functionaliteit staat altijd voorop in Wettstein ontwerpen, maar zonder daarbij de designtrends en -tendenzen uit het oog te verliezen. Een bekende quote van hem is ‘De kunst verstaan om ideeën te vertalen in de meest simpele oplossingen.’ Dit is dan ook terug te vinden in zijn ontwerpen. Zonder fratsen en functioneel design. Een stoel is om te zitten zonder te veel poespas. 

Na zijn overlijden in 2008 is de ontwerpstudio van Hannes Wettstein en zijn werk worden voortgezet door architect Stephan Hürlemann, samen met architecte Britta Herold en designer Simon Husslein. 

Merken met producten van Hannes Wettstein 

Bij De Projectinrichter kunt u de diverse producten, van krukken tot aan fauteuils en van stoelen tot aan tafels van Hannes Wettstein bestellen die geproduceerd worden door deze merken:  

  • Max Design, 
  • Baleri en 
  • Cassina

Bekijk hier de producten van de Zwitserse ontwerper Hannes Wettstein. 

1 / 1