Jaime Hayon

De Spaanse kunstenaar-ontwerper Jaime Hayon werd in 1974 in Madrid geboren. Na zijn studie industrieel ontwerp in Madrid en Parijs, trad hij in 1997 in dienst bij Fabrica, de door Benetton gefinancierde ontwerp- en communicatieacademie in Italië, waar hij tot 2003 de ontwerpafdeling leidde. Jaime Hayon richtte zijn eigen studiopraktijk op in 2000 en wijdde zich volledig aan zijn persoonlijke projecten.  

Zijn ontwerpen zijn te zien in grote galerijen en musea wereldwijd op locaties als: Vivid Gallery, Mak Vienna, Groninger Museum, Aram Gallery, Het Londense designmuseum, het Mudac Museum, de galerie Thomas in München, het kunstcentrum Walker, Centre Pompidou in Parijs en de Basel Art Fair.

Hij heeft meubels gemaakt voor het iconische Deense bedrijf Fritz Hansen, Magis, Established and Sons, Bisazza, B.D. Barcelona, ​​Se London, Bernhardt Design, Ceccotti en Moooi. Hayon heeft verschillende verlichtingsarmaturencollecties ontworpen voor Metalarte en ook in samenwerking met Swarovski en Baccarat.

Prijzen voor Jaime Hayon

Jaime heeft verschillende prijzen gewonnen waaronder 'Best Installation' van Icon Magazine, '100 Top list' en 'Breakthrough Creator' van Wallpaper Magazine, Elle Deco International Award 2006 en 2012, Elle Deco Germany: 'Best International Designer' 2008, 'Best Designer 'voor Elle Deco Japan in 2008, Maison Object Designer van het jaar 2010, naast vele anderen. In 2008 was Jaime eregast op de Belgische Interieurbiënnale, de jongste persoon die ooit de onderscheiding ontving. Time Magazine nam Hayon op als een van de 100 meest relevante makers van deze tijd en Wallpaper Magazine heeft hem ook genoemd als een van de meest invloedrijke ontwerpers.

Bekijk hier de producten van Jaime Hayon.

1 / 1