Karim Rashid

Karim Rashid is een industrieel ontwerper en interieurarchitect geboren op 18 september 1960 in Caïro, Egypte. Hij is de zoon van een Egyptische vader en moeder afkomstig uit Engeland. Karim is de twee jaar jongere broer van de beroemde designer Hani Rashid. Hij heeft ook nog een zus Soraya Rashid, schilderes en musicus. 
Op reeds jonge leeftijd emigreerde Karim met het gezin naar Canada. In 1982 behaalde hij zijn bachelor in industrieel design aan de Carleton University in Ottawa. In Napels ging hij in de leer bij de Italiaanse designer Ettore Sottsass om zijn kwaliteiten bij te schaven. Nog geen 10 jaar later, in 1993 opende hij zijn eigen designstudio in New York. Inmiddels uitgebreid met vestigingen in Belgrado, Miami en Mexico. 

Karim Rashid, groot ontwerper en getalenteerd mens

Karim Rashid behoort tot één van de grootste ontwerpers van zijn generatie en geniet wereldwijd naamsbekendheid. Zijn ideaal is design voor het grote publiek bereikbaar te maken. De Red Dot Design Award is slechts één van de meer dan 300 awards die hij op zijn naam heeft staan. Zijn werk maakt deel uit van de permanente collectie van vooraanstaande designmusea. Hij exposeert met grote regelmaat in galerijen en musea. Daarnaast deelt hij zijn kennis via lezingen over de hele wereld. Ook heeft hij een groot talent voor mode en muziek. Hij kruipt graag zelf achter de draaitafels en draait, als DJ Kreemy, met regelmaat op grote festivals en evenementen. 

Veelzijdig assortiment 

  • Rashid zijn ontwerptalent is ongekend veelzijdig en divers, waarvan meer dan 3000 van zijn designs in productie zijn genomen.
  • Hij heeft met tal van grote merken samengewerkt van Alessi voor tafelwaar en horloges, van parfumflesjes voor Kenzo, verlichting voor Artemide en de complete inrichting voor een conceptstore van Armani.
  • In de collectie van de Projectinrichter vindt u verschillende producten van Karim Rashid die toe te passen zijn in de inrichting van kantoren en projecten, zie hieronder:
     

1 / 1