Philippe Starck

Philippe Starck is geboren in Parijs op 18 januari 1949 en hij is een Frans ontwerper van zitmeubelen, verlichting, maar ook projectstoffering.  Daarnaast heeft hij verschillende gebouwen, restaurants of luxueuze jachten voorzien van een nieuw interieur. Philippe Starck werkt sinds 1975 als zelfstandig binnenhuisarchitect en industrieel ontwerper. 

Philippe Starck is een veelzijdig ontwerper 

Inmiddels staan er meer dan 10.000 creaties op zijn naam en er komen er vast nog wel wat meer bij. In 1983 werd Philippe Starck door het grote publiek bekend toen toenmalig president François Mitterrand, op advies van minister van Cultuur Jack Lang, zijn project koos voor de inrichting van de privéwoning aan het Elysée-paleis. Het symboliseerde een institutionele erkenning van design. Het jaar daarop werd zijn internationale faam bevestigd dankzij het succes van Café Costes, een nieuwe locatie die zowel functioneel als elegant was en de essentie van Starck-architectuur bevatte. Sinds 1989 heeft Philippe Starck veel gebouwen in Japan ontworpen. 

Opvallend design 

Met zijn ontwerpen maakt Philippe Starck vaak een statement, wat de denken van de Gnomes tafel van Kartell of de Gun lamp van Flos. 

Zijn werk is te zien in de collecties van vele Europese en Amerikaanse musea, waaronder het Musée National d'Art Moderne (waaraan hij verschillende stukken, met name prototypes, heeft geschonken), het Musée des Arts Décoratifs in Parijs, het MOMA en het Brooklyn Museum in New York City, het Vitra Design Museum in Basel en het Design Museum in Londen. 

Bij De Projectinrichter kunt u de diverse producten, van verlichting tot aan projectstoffering en van tafels tot aan zitmeubilair, van Philippe Starck bestellen die geproduceerd worden door deze merken:  

  • Kartell,  
  • Cassina,  
  • Baleri,  
  • Flos en
  • Emeco. 

Bekijk hier de producten van de Franse ontwerper Philippe Starck.

1 / 1