Ron Arad

Ron Arad is geboren in 1951 in Israël (Tel Aviv) en opgeleid aan de Kunstacademie van Jeruzalem en later aan de Architectural Association in Londen. 

Samen met Caroline Thorman richtte Ron Arad de ontwerp- en productiestudio One Off op in 1981 en later, in 1989, de architectuur van Ron Arad Associates en ontwerppraktijk. In 2008 werd Ron Arad Architects opgericht naast Ron Arad Associates. 

Van 1994 tot 1999 richtte hij de Ron Arad Studio, ontwerp- en productie-eenheid op in Como, Italië. Hij was hoogleraar Designproduct aan het Royal College of Art in Londen tot 2009. Ron Arad ontving in 2011 de London Design Week-medaille voor designuitmuntendheid en werd in 2013 een Royal Academician van de Royal Academy of Arts. 

Ron Arad experimenteert voortdurend met de mogelijkheden van materialen zoals staal, aluminium of polyamide en zijn radicale heropvatting van de vorm en structuur van meubels heeft hem in de voorhoede van hedendaags design en architectuur geplaatst. 

Naast zijn limited edition studiowerk ontwerpt Arad onder vele andere internationale bedrijven waaronder Kartell, Vitra, Moroso, Fiam, Driade, Alessi, Cappellini, Cassina, WMF en Magis. 

Tevens heeft Ron Arad heeft een aantal openbare kunstwerken ontworpen, meest recent de Vortext in Seoul, Korea, en de Kesher-sculptuur aan de Universiteit van Tel Aviv. 

Merken met producten van Ron Arad 

Bij De Projectinrichter kunt u de diverse producten, van banken tot aan fauteuils en van stoelen tot aan een boekenkast, van Ron Arad bestellen die geproduceerd worden door deze merken:  

  • Moroso, 
  • Kartell en 
  • Vitra 

Bekijk hier de producten van de Israëlische ontwerper Ron Arad. 

1 / 1