UNStudio - Ben van Berkel

Ben van Berkel is een Nederlandse ontwerper die samen met Caroline Bos in 1998 UNStudio heeft opgericht. Hiervoor werkten ze al samen onder de naam Berkel & Bos Architectuurbureau. UNstudio is een internationaal architectonisch ontwerpnetwerk met vier full-service internationale kantoren in Amsterdam, Shanghai, Hong Kong en Frankfurt. Zij zijn gespecialiseerd in architectuur, interieurarchitectuur, productontwerp, stadsontwikkeling en infrastructurele projecten. Inmiddels werken er meer dan 200 medewerkers uit 27 landen. 
UNStudio - Ben van Berkel ontwierp onder andere de Erasmusbrug in Rotterdam en het Agoratheater in Lelystad.  
Daarnaast geven Caroline Bos en Ben van Berkel les aan verschillende universiteiten in binnen- en buitenland om zo de kennis en kunde over te dragen aan een nieuwe generatie van ontwerpers en architecten. 

Ben van Berkel studeerde aan de Rietveld Academie in Amsterdam en behaalde in 1987 cum laude zijn diploma van de Architectural Association in Londen. 

Kleurrijk ontwerp 

De ontworpen zitmeubelen van UNStudio - Ben van Berkel zijn allemaal kleurrijk en met vrolijke vormen. Geen strak design, maar juist met rondingen en voor ultiem zitcomfort. Naast het ontwerp van meubels heeft UNStudio - Ben van Berkel ook projecttapijt ontworpen voor Carpet Concept, de Hem. Kortom: ze zijn van alle markten thuis. 

Merken met producten van UNStudio - Ben van Berkel 

Bij De Projectinrichter kunt u de diverse producten, van zitmeubelen tot aan projectstoffering, van UNStudio - Ben van Berkel bestellen die geproduceerd worden door deze merken:  

  • Artifort
  • Walter Knoll en 
  • Carpet Concept 

Bekijk hier het meubilair van de Nederlandse ontwerpers van UNStudio - Ben van Berkel. 

1 / 1