Artifort

Artifort is internationaal een begrip voor luxe en exclusieve designmeubelen van top kwaliteit ontworpen door topdesigners. Kunst, art, en fort, comfort, zijn synoniem aan het merk. Design meubelen met een tijdloze en indrukwekkende uitstraling, waar de tand des tijds geen invloed op lijkt te hebben. Meubels die van generatie op generatie doorgegeven, gekoesterd en gebruikt worden. De meubels van Artifort zijn moeiteloos in alle stijlen kantoor- en projectinrichtingen toe te passen en geschikt voor de meest uiteenlopende activiteiten, zoals; vergaderen, het nieuwe werken, eten en ontvangen.

Lees meer

Geschiedenis van Artifort

Onlangs, in 2015 vierde Artifort haar 125ste jubileum. Het begon allemaal in 1890 toen Jules Wagemans, een behanger en stoffeerder van beroep, zich in Maastricht vestigde. Zijn zoon Henricus Wagemans nam vervolgens het initiatief om het bedrijf om te bouwen tot een volwaardige meubelfabriek. Eind jaren twintig, in 1928, werd de merknaam Artifort in gebruik genomen en was de eerste showroom, gevestigd in de hoofdstad Amsterdam, een feit.

Nu

Heden maakt Artifort onderdeel uit van de Lande Group. De organisatie bestaat uit de drie sterke merken: Artifort, Lande en Zwaardvis.  In Schijndel (Nederland),  Lanaken (België) en Bursa (Turkije) worden door een team gedreven ambachtslieden en professionals de operationele werkzaamheden en internationale distributie gezamenlijk gecoördineerd en gewaarborgd.

Topdesigners het fundament

Het grote succes van Artifort begon begin jaren zestig toen esthetisch adviseur Kho Liang Ie, binnenhuisarchitect en meubelontwerper, zijn intrede deed. Samen met de Franse vormgever Pierre Paulin heeft hij ervoor gezorgd dat Artifort internationaal als designmerk op de kaart werd gezet. Sindsdien werkt Artifort nauw samen met grote topontwerpers als; René Holten en Patrick Norguet. Zij zijn verantwoordelijk en vormen een essentieel onderdeel voor het fundament van de spectaculaire ontwerpen, als de de Artifort Mare collectie. Vele Artifort ontwerpen hebben internationale, prestigieuze design awards gewonnen en zijn als klassiekers in de collecties van het Centre Pompidou in Parijs en het Museum of Modern Art in New York te zien en te bewonderen.

Series