Kantoormeubilair voor een complete werkplek

Bij het kiezen van een nieuwe kantoorinrichting speelt kantoormeubilair een essentiële rol. Daarnaast zijn er nog wettelijke eisen waaraan een werkplek zich aan moet houden. Deze eisen voor kantoormeubilair zijn vastgelegd in de Europese normering EN 527. De NPR 1813 'Ergonomie - Richtlijn voor kantoormeubilair en hun toepassing bij de inrichting van administratie ruimten en kantoren' is een toelichting op deze Europese norm. 
Er zijn vele mogelijkheden op het gebied van kantoormeubilair. We zetten ze graag voor u op een rij:

Onze expert voor kantoormeubilair

Kantoormeubilair is meer dan een bureaustoel en bureau samen

Ook ladeblokken, kasten en kantooraccessoires horen bij het kantoormeubilair Bij de moderne werkplek wordt een kast en ladenblok steeds minder toegepast. Een alternatief hiervoor is de zogenaamde appellade onder het blad.
Een bureau kent verschillende mogelijkheden, waaronder keuzes in onderstellen, soort (denk aan duo-bureaus of zit sta bureaus) en verstelbaarheid. Tegenwoordig heeft niet elke medewerker een bureau tot zijn beschikking, maar gebruiken we een bureau voor meer dan 1 medewerker.

Wat is het voordeel van een duo werkplek?

Bij een duo werkplek zitten 2 bladen op een onderstel gemonteerd. Hierdoor blijven opstellingen veel beter gepositioneerd in een kantoor staan. Verder is een voordeel van de montage van een akoestisch tussenpaneel. Bij verstellen blijft het akoestische tussenpaneel op een gelijke hoogte staan, zodat het beeld in het kantoor veel rustiger is en gelijk de spraakoverlast in het kantoor vermindert.

  Kantoormeubilair voor een complete kantoorinrichting

  Omdat bureaus in hoogte te verstellen zijn, is het makkelijk om deze aan te passen aan de verschillende gebruikers. Wij onderscheiden 2 basismogelijkheden hierin:

  • Verstelbaar: Met volle belasting goed te verstellen en hierdoor geschikt voor de flexwerkplek.
  • Instelbaar: Eenmalig op hoogte instellen. Alleen geschikt voor de persoonlijke werkplek.

  Wat zijn de hoogteverstellingsmogelijkheden voor bureaus?

  • Instelbaar met inbussleutel (geschikt voor de persoonlijke werkplek)
  • Instelbaar met kliksysteem (geschikt voor de persoonlijke werkplek, waarbij voor grotere organisaties de werkplek kostentechnisch goed in te stellen is)
  • Handmatig verstelbaar met een slinger (geschikt voor de flex werkplek)
  • Elektrisch verstelbaar met motor (dit kan voor zowel de zit zit werkplek als ook de zit sta werkplek)
  • Gasveer verstelling (bij dit soort werkplekken is er een meer intuïtieve manier van verstellen).
  Kantoormeubilair met meubelen voor een werkplek

  Kantoormeubilair voor activity based working

  Een nieuwe term die steeds vaker gehoord wordt in combinatie met kantoormeubilair is activity based working. Wat betekent dit? Activity based working, dan wel activiteit gerelateerd werken heeft te maken met de keuze van de werkplek en het kantoormeubilair welke benodigd is:

  • Overleg met collega’s: dan moet er een informele vergaderplek aanwezig zijn met passend kantoormeubilair
  • Geconcentreerd werken: dan moet er een concentratiewerkplek aanwezig zijn
  • Een contractbespreking: Dan moet er een formele vergaderplaats aanwezig zijn

  Zo is er voor iedere werkvorm kantoormeubilair voorhanden. Het voorhanden zijn van verschillende soorten werkplekken met passend kantoormeubilair binnen een pand noemen wij ook wel activity based working of activiteit gerelateerd werken.

  Rekening houden met lichtinval

  Bij het plaatsen van kantoormeubilair dient u rekening te houden met de lichtinval. Plaats het bureau daarom altijd zo dat het scherm haaks op het raam staat. Verduisterende raamdecoratie voorkomt dat er ongewenst zonlicht op het scherm verschijnt.

  Voldoende ruimte tussen het kantoormeubilair?

  Ruimte tussen het diverse kantoormeubilair is benodigd. Neem hiervoor een ruimte van 1 meter. Zorg ervoor dat niemand met zijn rug naar het looppad geplaatst wordt. Mensen voelen zich hierdoor niet veilig. Dit realiseert gevoelsmatig een minder bruikbare werkplek, ongeacht het toegepaste kantoormeubilair

  Opbergen in vele soorten kasten

  Geldt voor u ook clean desk policy of zoekt u ruimte voor al uw benodigdheden? Dan hebben wij kantoormeubilair, zoals alle soorten kasten om uw kantoorspullen netjes in op te bergen.
  Lockerkasten, roldeurkasten, schuifdeurkasten, brochurekasten en ladeblokken zijn dan onmisbaar bij de inrichting van uw kantoor. Meubilair is niet alleen handig voor het opbergen van kantoorspullen; akoestische kasten verminderen het nagalmen van geluid om ongestoord te werken en zijn een ideale ruimteverdeler. Zeker in het huidige open kantoor is geluiddemping steeds belangrijker.

  Wilt u ook uw kantoor inrichten met kantoormeubilair?

  Wij geven u graag persoonlijk advies over het toepassen van kantoormeubilair en het kiezen van een kantoorinrichting die voldoet aan de arbonormen. Bel voor een afspraak of kom langs in één van onze showrooms. U kunt in onze webshop ook direct een complete kantoorinrichting kopen, van ergonomische bureaustoelen, werkplekken tot tafels en kasten.

  Onze expert voor kantoormeubilair

  Pieter van Woensel

  Onze expert voor kantoormeubilair