Leasen van kantoormeubelen

Bent u van plan om te investeren in een nieuwe inrichting? Dan heeft u zich misschien afgevraagd of het verstandiger is om te kopen of om uw kantoormeubelen te leasen.
Wanneer u een kantoorinrichting koopt, dan moet u daarvoor kapitaal aanspreken dat wellicht zinvoller geïnvesteerd kan worden. Na de aankoop van uw kantoorinrichting heeft u immers minder kapitaal over om te investeren in bijvoorbeeld innovaties, medewerkers of extra bedrijfsruimte.

Nicky Gieskens accountmanager

Onze expert voor het leasen van kantoormeubelen

Onze lease oplossingen zorgen ervoor dat uw onderneming liquide blijft voor zinvolle investeringen waar doorgaans geen financiering voor beschikbaar is, zonder daarbij uw balans en de kredietruimte bij uw bank te belasten. U verdeelt de investering met een lease oplossing simpelweg over de gebruiksduur van uw kantoorinrichting en betaalt de (scherpe) tarieven met de opbrengsten die u in de tussentijd realiseert.

Wat zijn de voordelen van operationele lease?

Operational lease kunt u vergelijken met een huurovereenkomst. Onze financiële partner investeert in uw kantoorinrichting en wordt daardoor juridisch en economisch eigenaar, waarna u de volledige kantoorinrichting huurt van onze financiële partner. De maandelijkse leasetermijn die uw onderneming betaald is opgebouwd uit afschrijvingskosten, financieringskosten, administratie- en managementkosten. Het leasen van kantoormeubelen kent de volgende voordelen:

 • De investering kunt u gedeeltelijk of volledig (100,00 %) laten financieren
 • U bepaalt zelf de looptermijn van de overeenkomst van 24 tot 72 maanden
 • Het werkkapitaal van uw onderneming blijft volledig beschikbaar
 • De financiële partner is economisch eigenaar van de volledige kantoorinrichting
 • De kantoorinrichting staat volledig op de balans van de financiële partner
 • De onderneming blijft liquide genoeg voor niet financierbare investeringen
 • De onderneming behoud de solvabiliteit (verhouding eigen/vreemd vermogen)
 • De kosten van de financiering worden geboekt op uw resultatenrekening
 • De BTW is eenvoudig te verrekenen via de aangifte omzetbelasting
 • Het risico op waardevermindering van uw kantoorinrichting is uitgesloten
 • Door betaling in vaste leasetermijnen kunt u eenvoudig budgetteren
 • U kunt de kantoorinrichting overnemen, retourneren of verlengen na de looptermijn
Leasen van kantoormeubelen

Ons groeiprogramma

Verwacht u volgend jaar hard te groeien met uw onderneming, maar wandelen de verwachte medewerkers morgen nog niet allemaal bij u naar binnen? Dan kunt u het interieur laten meegroeien met operationele lease, naargelang uw actuele behoefte. Samen met uw accountmanager kunt u een leasevolume overeenkomen voor de periode van twaalf maanden. In die periode kunt u kleine investeringen (vanaf slechts € 500,00) onder de voorwaarden van uw overeengekomen leasevolume onderbrengen. Met het groeiprogramma bent u maximaal flexibel en uw mogelijke besparing kan oplopen tot wel 6%. Bovendien controleren we uw kredietwaardigheid uitsluitend aan het begin van de overeenkomst. Daarna is er geen controle meer vereist, betaald u geen administratiekosten en kunt u zelfs andere tekenbevoegde bij ons aanmelden.

Over de procedure van het leasen van kantoormeubelen

Overweegt u het leasen van kantoormeubelen? Dan verzenden we graag een vrijblijvend voorstel om uw investering volledig of gedeeltelijk te kunnen financieren. In samenwerking met onze financiële partner berekenen we het leasetarief voor de duur van de gewenste leasetermijn, waarna we het voorstel per mail aan u zullen verzenden. Na uw (eventueel digitale) ondertekening van de overeenkomst zorgen we ervoor dat u zo snel mogelijk gebruik kunt maken van de nieuwe kantoorinrichting. Na afloop van de overeenkomst bepaalt u zelf of de kantoorinrichting overneemt, retourneert of dat u de looptijd verlengt.

Leasen van kantoormeubelen ook vergadermeubilair

Financieel voorbeeld bij het leasen van kantoormeubelen

Stel dat de netto investeringswaarde van uw offerte bedraagt € 50.000,00 exclusief 21% omzetbelasting. Bij volledige financiering van de netto investeringswaarde kunt u in dat geval kiezen uit onderstaande opties:

LooptijdLeasetarief
24 maanden€ 2.305,05
36 maanden€ 1.502,53
48 maanden€ 1.155,02
60 maanden€ 949,52
72 maanden€ 812,52

Peildatum 1 juli 2020

Meer informatie over het leasen van kantoormeubelen?

Hieronder geven we enkele productsuggesties om te leasen. Bel 088 - 650 1234 voor het maken van een persoonlijke afspraak met De Projectinrichter voor meer informatie over uw mogelijkheden voor het leasen van kantoormeubelen.

Rimmer Stumpel

Onze expert voor het leasen van kantoormeubelen

Pieter van Woensel

Onze expert voor het leasen van kantoormeubelen