Systeemwanden

flexibel indelen met systeemwanden

Harry Buscher

Onze expert over projectstoffering

Systeemwanden

Een belangrijk onderdeel van het Nieuwe Werken is het zo efficiënt mogelijk benutten van de bedrijfsruimte. Met systeemwanden zijn open kantoorruimtes op een eenvoudige, snelle en visueel aantrekkelijke manier in flexibele ruimtes in te delen.
Zo kunnen uw werknemers geconcentreerd werken in een comfortabele omgeving en is actief gerelateerd werken eenvoudig te realiseren.

Ruimtes creëren met systeemwanden

Verschillende opties op het gebied van projectstoffering en kleurgebruik geven uw systeemwand een eigen karakter. In combinatie met systeemwanden kunnen systeemplafonds worden gebruikt om een ruimte flexibel in te delen. 

Wat zijn de voordelen van systeemwanden? 

Kiezen van juiste systeemwanden 

Er zijn twee belangrijke punten om vooraf goed over na te denken: 

  1. Met welke reden wilt u de ruimte opdelen? Dat kan zijn: een veranderde routing, een aparte vergader- of concentratiekamer in een open ruimte, een interne verhuizing of andere indeling van werkplekken. 
  2. Welke eisen stelt u aan de systeemwanden? Het kan zijn dat u de geluidsoverdracht wil beperken, een transparante uitstraling wenst of dat vanwege veiligheidsreden brandwerende wanden nodig zijn.  

Systeemwanden voor elke situatie 

Glaswanden

Glaswanden zijn leverbaar in enkel of dubbel veiligheidsglas met zowel gestapelde als verticale kozijnen. Met een glaswand krijgt uw bedrijfsruimte een open en licht karakter en behoudt u het gevoel van één ruimte. De glaswanden voldoen aan alle veiligheidsnormen volgens de NEN 3569 richtlijnen en behalen standaard een geluidsisolatiewaarde tussen de 36dB en 40dB. Maak een blikvanger van uw glaswand door deze te voorzien een fotoprint of zelfs uw eigen bedrijfslogo! 

Gesloten systeemwanden

Met gesloten wanden creëert u een privacy beschermende omgeving binnen een open bedrijfsruimte. Een plek waar in alle rust en uit het zicht gewerkt kan worden. Gesloten wanden zijn geheel naar persoonlijke voorkeur aan te passen. U kunt kiezen uit diverse materialen, zoals hout en metaal, en verschillende soorten afwerking, zoals een clicksysteem of naadloze oplossing. Wij leveren de volgende gesloten wanden: 

O-voegwand

De O-voegwand heeft vrijwel onzichtbare voegen waardoor het een luxe en strakke uitstraling heeft. U creëert een grote wand die opgebouwd is uit kleinere wanden, maar vanwege de naad onzichtbaar is. U kunt kiezen uit glasweefsel scans, behangsoorten, fotoprints en interieur betimmeringen. 

Metal Stud systeemwanden

Een Metal Stud wand is een vaste systeemwand. Het skelet bestaat uit licht metalen profielen, waar vervolgens beplating tegenaan geschroefd wordt. Variatie is mogelijk met verschillende soorten beplating, isolatie en profielen. Denk hierbij aan eisen voor brandveiligheid en geluidsisolatie. 

Omega systeemwand

Heeft u haast met het inrichten van uw bedrijfsruimte? Dan kunnen Omega systeemwanden een snelle oplossing zijn. Het is een budgetvriendelijke keuze die snel en eenvoudig te installeren is. Leverbaar met verschillende wandafwerkingen, zoals vinylbekleding, Vescom en melamine.  

Systeemwanden

Groene wand 

Wilt u op speelse en gezonde wijze de ruimte indelen? Kies dan voor een groene wand als roomdivider. Een groene wand is een systeemwand waaraan planten bevestigd kunnen worden en is een sfeervolle oplossing die uw kantoor een huiselijk en warm gevoel geeft. Daarnaast hebben planten een positief effect op de akoestiek en luchtkwaliteit. 

Advies over systeemwanden? 

De Projectinrichter helpt u graag bij het kiezen van de systeemwanden die het beste past bij uw kantoor. Samen met u nemen we alle mogelijkheden door en onze experts komen bij u langs om de wanden in te meten. U bent van harte welkom om in onze showrooms ter inspiratie alle opties voor systeemplafonds en systeemwanden zelf te komen bekijken. Bel voor een afspraak of kom langs in één van onze showrooms. 

Groen op kantoor plantenbank