Arper

Arper is in 1989 opgericht door Luigi Feltrin. Het merk is van origine en begon ooit als een bescheiden leerverwerkingsbedrijf en is gespecialiseerd in het maken van lederen zittingen. In een later stadium ontwikkelde Arper een steeds breder aanbod aan meubelproducten. Waarbij het echte succes begon in 1992 en bij het grote publiek het eerste model van de Arper Pamplona collectie zeer succesvol gepresenteerd en ontvangen werd.

Lees meer

1 / 1

Tot op de dag van vandaag is Arper nog steeds groeiende en niet meer weg te denken uit de wereld van designmeubilair. De indrukwekkende collectie is zeer breed en divers, en biedt een ruime keuze aan stijlvolle en tijdloze ontwerpen, in verschillende prijsklassen. Van stoelen tot banken en van poefen en krukken tot tafels en bureaustoelen. De designs van Arper meubelen zijn geschikt voor vrijwel elk interieur, zoals project- en kantoorinrichting. Denk bij projecten aan; kantoren, vergaderruimtes, ontvangstruimtes, lobby’s, zorginstellingen, restaurants, hotels et cetera.

Arper heden

In 2016 trok de oprichter, Luigi Feltrin, zich terug uit het familiebedrijf en maakte plaats voor de tweede generatie, zijn zoon Claudio Feltrin. Het hoofdkwartier van het familiebedrijf is gevestigd in het Italiaanse Treviso, een stad in Venetië. Arper verkeert daar in goed gezelschap van andere Italiaanse merken met wereldfaam. Zoals kledinggigant Benetton, het sportmerk Lotto Italia en fietsenmaker Pinarello. Met de jaren is ook Arper designmeubilair wereldwijd een gevestigd merk met vestigingen in Europa, Amerika, Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten. Daarnaast heeft ze ook dochterondernemingen en showrooms in andere grote designsteden. Waaronder Amsterdam, London, Milaan, Dubai, Keulen, Stockholm en New York.

Overtuiging en bedrijfsfilosofie

De filosofie van Arper is dat alles voortdurend onderhevig is aan verandering om ons heen, van technologieën tot innovatieve materialen en grondstoffen. Bij de ogenschijnlijke minimalistische en eenvoudige Arper ontwerpen moet er volgens Arper altijd evenwicht zijn in verschillende factoren als; techniek, materiaalkosten, functie, gebruik en toepasbaarheid in duurzame projecten.

Designers van Arper

Door de jaren heen heeft Arper diverse ontwerpers aan zich weten te binden. Hieronder een chronologisch-overzicht met slechts een aantal van de meest actuele designs en ontwerpers.

Series