Artifort - Nina

De Artifort Nina serie is ontworpen door de Nederlandse designer René Holten. Het betreft een serie zitmeubilair uit het jaar 2000. Alle zitmeubelen uit de Nina collectie hebben een eigen doeleinde. Zo dient de ene als een leuke barkruk, maar de ander als luxe stoel voor in een lounge of lobby. Het is maar net waar u naar op zoek bent. Als u hier niet zo goed uitkomt en hulp nodig heeft, kunt u ons ten alle tijden contacteren. De experts van De Projectinrichter geven u namelijk graag advies op maat. 

DesignerRené Holten
Lees meer
  • Artifort Nina productfoto
    Artifort Nina StoelVanaf € 490,-
  • Artifort Nina productfoto
    Artifort Nina barkrukVanaf € 619,-

Kenmerken van de Artifort Nina serie 

  • De rugleuning van de stoelen zijn gemaakt in een C-vorm. Hierdoor kunt u een actieve zithouding aannemen. Ook ondersteunt deze vorm uw ellebogen, wat het zitcomfort optimaliseert. 
  • Het zitmeubilair uit de Artifort Nina serie kan geheel naar wens worden gefabriceerd. U kunt zelf een onderstel, kleur en materiaal (stof of leer) kiezen.  
  • Wat betreft de onderstellen kunt u kiezen uit een vierpoot, kruisvoet of stervoet. Deze laatste optie is handig wanneer u de Nina stoel wil laten dienen als vergaderstoel. Door de wieltjes eronder is deze stoel makkelijk te verplaatsen, handig voor meetings in vergaderruimten.  
  • De Nina stoelen hebben een luxueuze uitstraling door het strakke, elegante design. Deze zitmeubels zijn tijdloos en kunnen dus heel lang mee.  

Producten uit de Artifort Nina collectie 

Over René Holten 

De designer van de Artifort Nina collectie is René Holten. Deze ontwerper is Nederlands en woonachtig in Maastricht. Hij heeft meerdere studies gevolgd op het gebied van design, op de Design Academy in Eindhoven heeft hij zelfs cum laude zijn diploma behaald.  

Holten is bekend geworden door zijn samenwerkingen met het internationale meubelmerk Artifort, waarvoor hij prachtige designmeubelen heeft ontworpen. Zijn eerste design voor Artifort was de DoDo in 1997. Hiermee won hij direct een prijs voor het beste Nederlandse designmeubel in 1998. Na dit eerste succes heeft hij voor een aantal andere ontwerpen ook nog prijzen gewonnen, waaronder de Lotus & Low Lotus in 2008 en en de Hammock bath + Kaldur tap in 2016.