HomeArtifortArtifort Pinq Lounge fauteuil

Artifort Pinq Lounge fauteuil

Verkoop vanaf € 1.128,- 

Lease vanaf € 18,10 

Dé projectinrichter voor bedrijven

Ondersteuning van advies en montage

20 jaar deskundig advies

Verkoopprijs (excl. BTW) vanaf€ 1.128,-
Lease per maand vanaf€ 18,10

Circulair meubilairNee
Technisch onderhoudBeschikbaar in serviceovereenkomst
DieptereinigingBeschikbaar in serviceovereenkomst
ReconfiguratieBeschikbaar in serviceovereenkomst

MerkArtifort
ModelPinq Lounge
OntwerperRené Holten
HerkomstNederland
AfmetingenArtifort Pinq Lounge afmeting
Kleuren en materialenArtifort kleuren
SoortLage rug
Onderstel4-poot

Productomschrijving

Ontworpen door René Holten. Een fauteuil die omsluit en toch open en uitnodigend oogt en bovendien comfortabel is. Een eivormige hoofdvorm, mollig en rond, met soepele, vloeiende lijnen. Karakteristieke inkepingen in de zijkanten geven de Artifort fauteuil de beoogde luchtige en uitnodigende uitstraling. Een soort vleugels die je omsluiten en beschermen zodra je plaatsneemt in de zachte diepe zit. Verrassend comfortabel en tegelijkertijd ook uiterst decoratief. Een eigenzinnig meubel dat een ruimte sfeer en identiteit geeft.

Artifort Pinq Lounge oogt van elke zijde anders. Maar altijd knus en comfortabel. De bolle eivorm is vooral rond en toch zijn rug en armen en zit duidelijk herkenbaar. De fauteuil wordt als ëën geschuimd en gestoffeerd, een waar kunststukje van de meester-stoffeerder. Verrassend is het goede zitcomfort, Artifort Pinq biedt een diep zachte zit.
De Pinq Lounge 4 poots stoelen hebben een onderstel van verchroomd metaal.

René Holten

Holten 1961 studeerde af aan onder meer de Design Academy in Eindhoven en maakte in 1997 met de DoDo zijn eerste ontwerp voor Artifort. Meteen goed voor de prijs beste Nederlands Meubelontwerp 1998. Holten houdt van de sobere en heldere vormgeving van de zitmeubelen van Artifort en heeft bewezen dat zijn ontwerpen hier uitstekend tussen passen.
Zij maken inmiddels een flink deel uit van de collectie van Artifort. Zijn vorige ontwerp, de Lotus, ontving de aword voor Goed Industrieel Design 2009. En zijn Mare & More Mare bankenserie is een geliefd item in vele huiskamers. De Pinq Lounge heeft zijn duidelijke handtekening, een bijna sculpturaal design met een verrassend prettig zitcomfort.