Benjamin Hubert

Benjamin Hubert is geboren in 1984 in het Verenigd Koninkrijk en studeerde aan Loughborough University waar hij in 2006 afstudeerde in Industrial Design and Technology. Benjamin Hubert is inmiddels een bekroonde Britse designondernemer, oprichter en creatief directeur van LAYER, zijn studio en is gevestigd in Londen. Zijn eigen bedrijf, Benjamin Hubert Ltd., werd opgericht in december 2011 en sinds september 2015 is deze hernoemd naar LAYER waar inmiddels zo’n 15 mensen werken. 

De studio LAYER is gespecialiseerd industrieel ontwerp van meubels en verlichting en ze werken met internationale fabrikanten in Europa. Benjamin Hubert werkt aan een breed scala van projecten, waaronder zowel massaal geproduceerde producten als limited editions. 

Duurzame ontwerpen 

Als je de CO2-voetafdruk wilt verkleinen en op zoek bent naar een eco-bewuste inrichting, dan ben je voor je ontwerp bij Benjamin Hubert op het goede adres. Zijn Pod van De Vorm is bijvoorbeeld gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Dat is nog eens duurzaam! 

Benjamin Hubert heeft ook een aantal prestigieuze prijzen ontvangen, waaronder: Ontwerp van het jaar (British Design Awards 2010), Het beste product (100% ontwerp / Blueprint Awards 2009), EDIDA International Young Designer of het jaar 2010, IF Awards 2012 en The A & W Mentorpreis 2012 en zijn producten zijn internationaal tentoongesteld. 

Merken met producten van Benjamin Hubert 

Bij De Projectinrichter kunt u de diverse producten, van verlichting tot aan zitmeubelen van Benjamin Hubert bestellen die geproduceerd worden door deze merken:  

  • De Vorm 
  • Moroso 
  • Cappellini en 
  • &Tradition 

Bekijk hier de producten van de Engelse ontwerper Benjamin Hubert. 

1 / 1