Jasper Morrison

Jasper Morrison is een Engelse ontwerper van producten en meubels. Hij werd in 1959 geboren in de Engelse hoofdstad, Londen. Daar werd hij opgeleid aan de Bryanston School. Vervolgens behaalde hij een Bachelor of Design-graad aan de Kingston Polytechnic Design School in 1982 en een master in Design aan de Royal College of Art, Londen, in 1985. Jasper Morrison studeerde ook aan de Berlijnse universiteit voor de kunsten, voorheen de Hochschule für Bildende Künste. In maart 2007 ontving hij een eredoctoraat in ontwerp van Kingston University.   

Tegenwoordig is Jasper Morrison één van een kleine groep van industriële ontwerpers, samen met zijn voormalige studenten Konstantin Grcic, Hella Jongerius, Satyendra Pakhale en Ronan & Erwan Bouroullec, die op wereldschaal werken door geavanceerde technologie te gebruiken om massaproducten te ontwikkelen. De klanten van Jasper Morrison zijn wereldwijd, verenigd als leiders op hun individuele terrein, maar in andere opzichten zeer divers. 

Merken waar Jasper Morrison voor ontwerpt 

Door zijn veelzijdigheid heeft Jasper Morrison ook voor een veelzijdigheid aan merken diverse meubelen ontworpen, zoals Vitra, Artifort, Cappellini, Emeco en Flos. 
Voor Vitra ontwikkelde Jasper Morrison diverse projecten, waaronder de All Plastic Chair, Soft Modular Sofa en HAL-stoelenfamilie. Zijn ontwerpen die hij voor Vitra heeft gemaakt staan in het Museum of Modern Art (MOMA) in New York en andere prominente museumcollecties overal ter wereld. 

Assortiment van Jasper Morrison

De diensten van Jasper Morrison Ltd zijn breed, van servies en keukenproducten tot meubels en verlichting, sanitair, elektronica en apparatuurontwerp. Bij De Projectinrichter ligt de focus op kantoormeubelen, zodoende verkopen we de volgende producten die ontworpen zijn door Jasper Morrison: 

  • Verlichting (vloerlampen en hanglampen),  
  • Stoelen,  
  • Banken,  
  • Krukken,  
  • Fauteuils en  
  • Tafels

Bekijk hier de ontworpen producten van Jasper Morrison.

1 / 1