Konstantin Grcic

Konstantin Grcic is een Duitse industriële vormgever van Servische afkomst. Hij werd in 1965 in Munchen, Duitsland, geboren. Hij is één van de invloedrijkste ontwerpers van deze tijd. Zijn stoel Chaire One van Magis en de lamp May Day van Flos zijn nu al designklassiekers en behoren tot de permanente collectie van het Museum of Modern Art in New York en het Centre Georges Pompidou in Parijs. 
Na zijn studie tot meubelmaker volgde hij zijn opleiding aan het Royal College of Art te Londen. Hij kreeg les van twee grootheden in de wereld van design, Jasper Morrison en Vico Magistretti. Beiden bleken van grote invloed op zijn ontwerpen. Na afronding van zijn studie ging hij in de leer bij Jasper Morrison om vervolgens zich weer te vestigen in Duitsland om zijn eigen designstudio in München op te zetten.

Prestigieuze design awards

Voor veel van zijn ontwerpen heeft hij prestigieuze design awards ontvangen. Zoals de Compasso d’Oro award in 2001 voor de Mayday lamp van Flos en in 2011 voor de Myto chair van Plank.

Kenmerken

De ontwerpen van Konstantin Grcic worden gekenmerkt door strakke lijnen en een speels uiterlijk. Daarnaast komt de passie voor zowel technologie als eerlijke materialen in al zijn ontwerpen duidelijk tot uiting. Begin 2015 heeft hij in samenwerking met het Vitra Design Museum in Weil am Rhein en Z33 te Hasselt zijn collectie aan de internationale designwereld gepresenteerd. Het bood hem de mogelijkheid om alle technische design innovaties en zijn persoonlijke visie te tonen en uitvoerig toe te lichten.

Producten van Konstantin Grcic van verschillende designmerken

Grcic heeft samengewerkt met veel grote designmerken. Bij De Projectinrichter vindt u diverse producten van Konstantin Grcic die in samenwerking met de volgende designmerken geproduceerd zijn:

  • Classicon
  • Plank
  • RH
  • Vitra

1 / 1