Piero Lissoni

Piero Lissoni is een Italiaanse architect en ontwerper en is geboren in 1956. Hij staat bekend om zijn eigentijdse meubeldesign. Van oorsprong is Piero Lissoni architect, maar heeft veel meer ontworpen dan enkel gebouwen. Zelf maakt hij geen onderscheid en heeft hij eens gezegd: “Een stoel is voor mij even belangrijk als een toren.” 

Lissoni Associati studio 

In 1986 richtte Piero Lissoni en Nicoletta Canesi de interdisciplinaire studio Lissoni Associati in Milaan op, met de nadruk op zowel architectuur als interieur- en productontwerp. Dit werd in 1996 gevolgd door Graph.x, het agentschap voor visuele communicatie, geleid door Massimo Lissoni. Dit bedrijf is gespecialiseerd in merkidentiteit, inclusief catalogi, reclamecampagnes, video's, webdesign en verpakkingen en sinds 2007 zijn ze verantwoordelijk voor de visuele coördinatie van het  International Film Festival in Venetië, georganiseerd door La Biennale di Venezia. 

Lissoni Architettura werd vervolgens opgericht in 2013 om de leiding te nemen over de vele internationale architecturale klanten. In 2015 werd Lissoni Inc. opgericht in New York, waar interieurontwerp voor de Amerikaanse, Canadese en de Midden- en Zuid-Amerikaanse markt is ontwikkeld. Lissoni Inc. werkt samen met architecten bij alle Amerikaanse projecten. 

Lissoni en zijn multinationale team bestrijken de gebieden architectuur, interieur en productontwerp, grafische vormgeving, art direction en huisstijl. Projecten breiden zich wereldwijd uit met privévilla's, woongebouwen, kantoren, fabrieken, theaters, restaurants en hotels, jachten. 

Merken met producten van Piero Lissoni 

Bij De Projectinrichter kunt u voor de diverse meubels van Piero Lissoni terecht bij de volgende merken: 

Bekijk hier de producten van Piero Lissoni. 

1 / 1