Richard Hutten

Richard Hutten is een Nederlandse ontwerper (geboren in 1967). Stoelen en Richard passen goed bij elkaar. Hij verzamelt ze niet alleen, hij ontwerpt ze ook (met veel succes) voor diverse merken, zoals voor Artifort en Moroso en ook voor Palau. Inmiddels bestaat zijn eigen verzameling uit meer dan 100 zitobjecten. 
Daarnaast maakt hij andere meubelen en verlichting voor bijvoorbeeld Offecct en Lande en Moooi. Richard Hutten is bekend om wat hij noemt 'No Sign of Design' meubilair, functionele meubelen in een conceptuele en humoristische stijl. Een bekende quote van Richard Hutten is dan ook: “Traditionally design is about solving a problem. I don’t solve problems; I create possibilities”.   

Tentoonstelling Zit! 

In 2018 toonde Het Gemeentemuseum in Den Haag de persoonlijke collectie van Richard Hutten samen met stoelen van zijn eigen hand zoals de Berlage stoel die is gebaseerd op de salonstoel van architect H.P. Berlage. Zelf zegt hij: “Ik wil dingen maken die onderdeel worden van andermans leven, en daardoor een eigen verhaal krijgen.” Geïnspireerd op dit credo richtte de tentoonstelling de aandacht op de rol die de stoelen spelen in Huttens leven en werk, en de band die hij met zijn verzameling heeft opgebouwd.  

Merken met producten van Richard Hutten 

Bij De Projectinrichter kunt u de diverse producten, van stoelen tot aan verlichting en van akoestische oplossingen tot aan tafels, van Richard Hutten bestellen die geproduceerd worden door deze merken:  

  • Artifort,  
  • Moroso
  • Lande, 
  • Palau, 
  • Moooi (verlichting) en 
  • Offecct (akoestische oplossingen) 

Bekijk hier de producten van de Nederlandse ontwerper Richard Hutten. 

1 / 1