Tom Dixon

Bekijk hier de producten van Tom Dixon.

Over Tom Dixon

Tom Dixon is geboren in 1959 in Sfax, een plaatsje gelegen in Tunesië. Op vierjarige leeftijd, in 1963 is hij met zijn ouders verhuisd naar Engeland. In Engeland volgde hij een opleiding aan de Chelsea School of Art, hier is hij vroegtijdig mee gestopt om de basgitaar in een bandje te spelen. Later is hij meubilair gaan produceren.

Halverwege de jaren 80 werd Tom Dixon steeds bekender, hij rees uit tot “de getalenteerde onopgeleide designer met een meubellijn”. Hij produceerde een ruimte om zijn creatieve ideeën werkelijkheid te laten worden, daarnaast waren ook andere jonge designers welkom.

Icoon van de jaren 90

Later in de jaren 80 werkte Dixon voor de grote naam Cappellini waar hij de zeer iconische en bekende “S” chair ontwierp. Het ontwerpen van deze stoel was een grote stap in zijn carrière. Kort daarop, in het begin van de jaren 90 was Dixon een grote naam in de wereld van de designers. Hij ontwierp “Jack” zijn “sitting, stacking, lighting thing” voor zijn eigen bedrijf Eurolounge. Jack was volledig gemaakt van polypropyleen en werd het icoon van het decennium.

1 / 1