Verner Panton

Verner Panton is geboren in februari 1926 en overleden in september 1998. Hij is één van de invloedrijkste 20e-eeuwse meubel- en interieurvormgevers uit Denemarken. Panton is in opleiding geweest bij die andere bekende Deense meubelontwerper en architect, Arne Jacobsen. Van 1950-'52 werkt hij dan ook voor het architectenbureau van Arne Jacobsen en begint hij in 1955 zijn eigen architecten- en designbureau. 
In 1960 ontwierp Panton de eerste stoel die bestond uit een vloeiend stuk plastic. De Panton Chair of de S chair zou zijn bekendste ontwerp worden is dan ook te vinden in diverse internationale musea, waaronder het Victoria and Albert Museum in Londen. 
In de jaren ‘70 van de 20e eeuw ontwerpt Verner Panton diverse lampen voor Louis Poulsen en &Tradition waarbij zijn bekende ronde vormen duidelijk in herkenbaar zijn, zo ook bij de ontwerpen van zijn meubels, zoals de Heart Cone Chair en de Amoebe

Eigen straatnaam 

Begin jaren '60 start de samenwerking tussen Verner Panton en Vitra. Samen met Vitra ontwikkelt hij zijn bekendste ontwerp, de Panton-stoel. Dit is tegelijk het eerste in eigen beheer ontwikkelde product van Vitra. Voor het ontwerp krijgt hij de PH-prijs van Denemarken. Omdat hij veel voor Vitra heeft betekend, eren ze Verner Panton in 2012 met zijn eigen straatnaam in Weil am Rhein, waar ook het bekende Vitra huis staat. 

Merken met producten van Verner Panton 

Bij De Projectinrichter kunt u de diverse producten, van verlichting tot aan zitmeubelen van Verner Panton bestellen die geproduceerd worden door deze merken:  

Bekijk hier de producten van de Deense ontwerper Verner Panton. 

1 / 1