Functionals

Functionals biedt een ruime collectie van meubelen en producten uitsluitend ontworpen door innovatieve ontwerpers. Ieder heeft zijn toewijding aan vakmanschap en aandacht voor detail. Dit is dan ook duidelijk terug te zien in de unieke meubelen. De ontwerpers hebben allemaal iets wat hen onderscheid van de rest, maar toch hebben ze ook overeenkomsten, zoals het spelen met esthetiek en uiteraard de passie voor meubilair. 

Lees meer

1 / 1

De geschiedenis van Functionals 

Functionals is in 1972 opgericht door Henk van Esch. Hij was van oorsprong geen meubelmaker, maar maakte metalen hulpstukken voor schepen. Na enige tijd startte hij deze eigen organisatie met het ontwikkelen van een kapstok. Hierna volgde een hele collectie meubelen. Tot op de dag van vandaag heeft Functionals nog een fabriek in Nederland, namelijk in Goirle. Henk’s zonen, Ad en Simon, houden het bedrijf tegenwoordig in stand. 

Functionals meubilair 

Bij dit meubelmerk is er geen sprake van massaproductie. De elementen waarmee de meubelen in elkaar worden gezet, worden in kleine, gespecialiseerde fabrieken gemaakt. Vervolgens worden deze met de hand afgewerkt. De producten gaan lang mee en zijn om deze reden duurzaam. Een aantal bekende items van dit meubelmerk zijn:  

Meer weten over Functionals? 

Indien u meer wil weten of vragen heeft over dit meubelmerk, kunt u contact met ons opnemen. Dit kan zowel telefonisch als per e-mail. Ook kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij proberen hier zo snel mogelijk op te reageren. Tevens kunt u één van onze showroomvestigingen bezoeken voor de complete collectie. Wij hopen u binnenkort te mogen verwelkomen.

Series