De Vorm - Florian

De Florian serie van De Vorm bestaat uit een sofa (bench) en een stoel (chair) die in 2012 zijn aangekocht door het Stedelijk Museum voor hun collectie. De speelse lijnen van De Vorm Florian in combinatie met het minimalistische ontwerp geven hem een sympathieke en speelse uitstraling. De originele Florian-serie is ontworpen voor Bar Florian in Arnhem, tevens naamgever van de stoel en bank.

Lees meer
  • De Vorm Florian Series stoel
    De Vorm Florian Series stoelVanaf € 636,-
  • De Vorm Florian Series bank
    De Vorm Florian Series bankVanaf € 975,-

Over De Vorm Florian Bench en Florian Chair

  • Florian Bench: 2 persoons bank op zwarte stalen poten (optioneel is een andere kleur van het onderstel mogelijk).
  • Florian Chair: stoel met 1 armleuning op zwarte stalen poten, in dezelfde stijl als de bank.
  • De Florian Bench en Florian Chair is te stofferen met volgende stof- en leercollecties: Fiord (stof), Tokyo (stof) en Ohmann 1012 (leer).
  • Ontworpen door: Laurens van Wieringen.

Over de ontwerper Laurens van Wieringen

De studio is in 2003 opgericht door Laurens van Wieringen. Van Wieringen Ontwerp richt zich op ontwerp en conceptontwikkeling voor interieurs, kantoren, restaurants, hotels en beursstands, productontwerp zoals vazen, lampen, stoelen voor fabrikanten maar ook op maat gemaakte meubels.
Ze gebruiken hun creativiteit om slimme oplossingen en technieken uit verschillende werkvelden toe te passen om het uiteindelijke resultaat, kwaliteit en perfectionisme te bereiken.

Over De Vorm

Duurzaam, efficiënt en functionele meubelen, daar staat De Vorm voor. Zij houden van een product vanwege zijn functionaliteit. Een goed product maakt het leven gemakkelijker - het moet worden ontwikkeld om ons te helpen beter te functioneren gedurende de dag.
De Vorm geeft vorm aan benodigdheden. Wanneer ze hun inspanningen richten op het creëren van een product dat redelijk relevant is - en werkt zo goed als het eruit ziet. Ze zijn van mening dat de collectie ook op architectonisch niveau milieuvriendelijk moet zijn. Daarom maken ze vaak gebruik van gerecyclede of recyclebare grondstoffen.