Martin Ballendat

Martin Ballendat is een Duitse ontwerper en geboren in 1958 geboren. In 1983 behaalde hij zijn diploma voor Industrieel Ontwerpen aan de universiteit Folkwangschule, Essen in Duitsland. Later werd Martin Ballendat hoofd van het departement ontwerp en productontwikkeling voor het bedrijf Wiesner Hager, Oostenrijk, waar hij ook diverse kantoormeubelen voor heeft ontworpen.  
Sinds 1995 heeft Martin Ballendat een onafhankelijke designstudio met 16 personeelsleden en 2 locaties in Duitsland en Oostenrijk en werkt zijn studio aan diverse ontwerpen voor internationale grote merken. 

Daarnaast is Martin Ballendat al meer dan 15 jaar docent en gasthoogleraar aan de hogeschool op het gebied van design in Graz en Salzburg om zo zijn kennis en kunde over te dragen aan een nieuwe generatie van ontwerpers. 

Prijswinnend ontwerp 

Martin Ballendat heeft meer dan 150 designprijzen en andere onderscheidingen ontvangen, waaronder: 39 x Red Dot (3 x Beste van het Beste), 21 x IF-Award, Duitse Design Award in Goud, Best of Neocon Chicago Gold en Silver, Good Design Award, beste van de beste Interieur Innovations Award, Focus LGA Stuttgart in goud en zilver, Design Plus Award, Materialica Award, IIDEX Gold Award Canada, nationale prijs Saarland en verdere prijzen in Oostenrijk, België, Nederland, Japan, China, Hongarije en nog veel meer.  

Merken met producten van Martin Ballendat 

Bij De Projectinrichter kunt u de diverse producten, van bureaustoelen tot aan tafels en van vergaderstoelen tot aan krukken, van Martin Ballendat bestellen die geproduceerd worden door deze merken:  

  • Viasit, 
  • Haworth
  • Tonon, 
  • Girsberger, 
  • Wiesner Hager en 
  • Lande 

Bekijk hier het kantoormeubilair van ontwerper Martin Ballendat. 

1 / 1