Stefan Diez

Stefan Diez is geboren in Duitsland en groeide op in een familie met timmerlieden. Hier kreeg hij zijn passie voor meubels maken. In navolging van zijn familietraditie volgde hij een opleiding tot meubelmaker en ging vervolgens industrieel ontwerp studeren bij Richard Sapper aan de Staatliche Akademie der Bildenden Künste in Stuttgart in 1996. Hier behaalde hij zijn diploma industrieel ontwerpen.  
Vervolgens richtte Stefan Diez zijn eigen designstudio (Diez Office) op in 2003 en sindsdien werkt hij in verschillende gebieden van design, variërend van meubels en serviesgoed tot industrieel ontwerp voor bedrijven zoals HAY, Moroso, Rosenthal, Thonet, Vibia, Wagner, Wilkhahn en anderen.  

Van 2007 tot 2014 was hij hoogleraar industrieel ontwerp aan de universiteit van Kunsten en Design Karlsruhe (HFG), voordat hij in 2015 toetrad tot de School of Industrial Design Lund, Zweden. Sinds 2018 is Stefan Diez hoofd van Industrieel Ontwerp ID1 in Die Angewandte in Wenen. 

Stefan Diez werkt intensief met diverse materialen en verschillende technieken en is gepassioneerd in zijn zoektocht om producten te ontwerpen die functioneel zijn. Dit is ook terug te vinden in zijn ontwerpen. 

Prijswinnend ontwerp

Sommigen van de door Stefan Diez ontworpen producten hebben internationale designprijzen ontvangen, waaronder de "Designpreis der Bundesrepublik Deutschland ", de" IF Gold-prijs "en de "Red Dot award beste van de beste". 

Merken met producten van Stefan Diez 

Bij De Projectinrichter kunt u de diverse producten, van zitmeubelen tot aan kasten van Stefan Diez bestellen die geproduceerd worden door deze merken:  

Bekijk hier de producten van de Duitse ontwerper Stefan Diez. 

1 / 1