London Design Festival

Kennis op doen om kundig te zijn....

100% Design beurs Londen 2016 Olympia

27 september 2016

Van 17 tot 25 september 2016 vond The London Design Festival plaats. Het jaarlijkse festival laat het werk van ontwerpers, architecten en kunstenaars zien. In 2016 zijn er meer dan 400 grootschalige installaties, tentoonstellingen en evenementen te zien in een groot aantal plaatsen verspreid in Londen, van de wereldberoemde musea, zoals het Victoria and Albert tot aan kleine exposities.

Oud gebouw met het nieuwste van het nieuwste op totaal kantoorinrichting

Vrijdag en zaterdag was ik met veel collega’s van De Projectinrichter in Londen voor het Design Festival. Op 23 september gingen we gezamenlijk naar Olympia, een mooi gebouw met een glazen dak uit 1886, gebouwd door Andrew Handyside and Company. Hier waren tijdens de 100% Design beurs vele leveranciers op kantoormeubilair en projectstoffering vertegenwoordigd.  We konden de producten zien, voelen, en niet horen (in geval van de akoestische boxen en werkplekken).
Standhouders informeerden ons maar al te graag over de voordelen van hun product. De kracht van het zien geeft ons de kennis van de meubels waardoor wij u weer beter kunnen adviseren en informeren. 

100% Design beurs Londen 2016

Trends

Trends die wij zagen waren: groen op kantoor, stiltewerkplekken om geconcentreerd alleen of in groepsverband te werken, jeanskleurige producten, modulaire bank|zitsystemen en veel houten vloeren die een huiselijke sfeer geven in kantoren. Kortom: voor elk wat wils, elke stijl was vertegenwoordigd. Van klassiek tot modern en van huiselijk tot een zakelijke en strakke inrichting.

Een grote stad met veel stijlen

Londen is een stad met veel verschillende stijlen. Ondanks dat er delen zijn verwoest door de oorlogen en The Great Fire of 1666 (dit jaar precies 350 jaar geleden) staan er toch her en der veel oude gebouwen of hebben een oude bouwstijl.

"Norman Foster heeft architectuur in Londen weer op de kaart gezet door het ontwerp van de 'The Gherkin' (de augurk), het glazen dak van het British Museum en City Hall (naast The Tower Bridge)."

Museumstukken

Ook The V&A (Victoria & Albert Museum) was onderdeel van het London Design Festival en op verschillende plekken in het zeer grote museum waren designitems te vinden.

Op de 6e verdieping (Furniture), waar onze 'eigen' Ineke Hans verschillende items voorzag van commentaar, zagen we bekende ontwerpers en modellen van onder andere Thonet, Eileen Gray en Vitra.

Voor De Projectinrichter waren het zeer informatieve dagen en ik deel graag mijn opgedane ervaring met u. Neem contact met ons op voor een afspraak.